Юксел Караахмед, който е технически ръководител на процеса по демонтирането на стадион "Българска армия", говори пред медиите, като даде интересни подробности около самата дейност.

"Както виждате, наоколо са разположени другите машини, които преработват отпадъците, за да има разделно събиране. Има подготвени видове отпадъци с обозначени кодове и се набляга на екологията, за да се запази природата чиста", започна той.

"Има дървета, които са в непосредствена близост до сградата, като има екранизация, за да направим защита на дърветата и да ги запазим цели. Пред вас е останало единствено бетон", добави техническият ръководител.

"Имаме срок от три месеца, тъй като демонтажът става бавно, за да има минимално замърсяване на въздуха, а след това има и преработване, което отнема повече време. Придържаме се към сроковете, които са ни дадени за работа. Всичко върви по план, запознати сме какво трябва да се направи. Нямаме някакви трудности или изненади. Дърветата се запазват, както и опаловката се запазва", завърши Юксел Караахмед.