Нападателят на Царско село Георги Минчев изрази увереност, че тимът му ще успее да намери своята ниша в efbet Лига и продължава усилено да работи по поставената цел – оцеляване и стабилизиране в българския футболен елит.

Макар че отборът се намира на 10-ото място, 24-годишният Минчев вярва в силите на своите съотборници. Острието, което наниза 29 попадения във Втора лига през кампания 2018/2019, най-сетне откри головата си сметка в елита миналия кръг при ремито 1:1 навън срещу Етър.

„Не започнахме добре. Като новак в групата, със сигурност ни беше тежко. С напредване на мачовете определено добихме самочувствие и мисля, че играем все по-добре и по-добре”, каза Минчев пред DIEMA SPORT.

„Целите са да се задържим в efbet Лига и през следващия сезон, да изграждаме по-добри игри. Другата година вече трябва да покажем по-предно класиране. Засега се ограничаваме до оцеляването.”

„Родни Антуи е много добър футболист, включи се много добре към нашия тим, както и останалите, които дойдоха. Гледахме да ги адаптираме по-бързо. От Холандия идва момчето, а тук се играе по-различен футбол. Трябваше да свикне с нашия стил и нивото на efbet Лига. Добре се играе с него, имаме добро партньорство в предни позиции. ”

„За един нападател са важни головете. Те говорят за него. Със сигурност имах напрежение, че в първите 5 кръга не вкарах. Гледах да не обръщам внимание на това, да се концентрирам върху това да помагам на отбора. Бях сигурен, че голът рано или късно ще дойде.”

„Определено нивото е различно – в efbet Лига се играе по-трудно, футболистите са по-силни. Със сигурност е различно. Мисля, че добре се адаптираме и занапред ще се представяме по-добре. Да ви кажа лично, да играем като аутсайдер не е толкова лошо. Малко или много отборите ни подценяват. Смятат, че ще излязат и ще ни бият много лесно. В последните кръгове не се получава така. Ние играем като отбор.”

„На този етап съм футболист на Царско село, искам да помагам и да се развивам тук. Всеки млад играч мечтае да играе в чужбина, аз не правя изключение. Любимото ми първенство е Висшата лига на Англия и се надявам един ден да играя там.”

„Очаквам много тежък мач срещу Берое. Те направиха доста силен отбор и показват добри резултати от началото на сезона. Няма да бъде леко, но ако показваме нивото от последните мачове – да играем като отбор и с нужното себераздаване – ще измъкнем нещо от този мач”, завърши Минчев.