Гьозтепе на Станимир Стоилов разби с 3:0 като гост Еюпспор, воден от Арда Туран, в сблъсък между двата шампиона на турската Първа лига. Двубоят беше от предпоследния 33-и кръг на първенството. Кубилай Канатзискуш откри резултата в 18-ата минута, а в 68-ата Юмит Акда удвои. Крайният резултат оформи Билал Месауди в 73-ата минута. Домакините от Истанбул играха с човек по-малко от 23-ата минута, когато Мехмет Учар беше изгонен с директен червен картон. 

Мъри даде шанс за изява на голяма част от своите резерви в двубоя с другия тим, който си осигури участие в Суперлигата през следващия сезон. Гьозтепе официално спечели промоция в миналия кръг, след което поднови тренировки за днешната среща едва в четвъртък. Мачът премина изцяло под диктовката на "Гьоз-Гьоз", които пропуснаха още няколко изгодни положения за гол. Така измирският клуб постигна още една разгромна победа над големия си съперник през този сезон, след като в есенния дял на шампионата Стоилов отново изнесе лекция на Арда Туран - 5:1 на "Гюрсел Аксел". 

Във временното класиране Еюпспор е първи със 72 точки, докато Гьозтепе събра 69. И двата отбора обаче ще получат шампионски титли, поради което си направиха общ шпалир преди началото на срещата. 

Двубоят започна с натиск на гостите, които владееха по-често топката и организираха няколко опасни атаки. При една от тях в 18-ата минута Рамон Паскал Лундквист подаде към Кубилай Канатзискуш, който се освободи в наказателното поле и със силен удар в близкия ъгъл вкара за 0:1. 

Пет минути след това Мехмет Учар изрита Фиратджан Юзюм пред наказателното поле и беше изгонен с директен червен картон. В 33-ата минута Биркан Тетик отрази коварен удар на Лундквист. Три минути след това Антони Денис пусна към Кенет Мама отдясно. Нигериецът центрира остро, но от няколко метра Кубилай не успя да засече топката във вратата. 

В 38-ата минута Фиратджан Юзюм получи отличен пас от Атънч Нукан отляво. Фланговият футболист елиминира елегантно съперник и потърси близкия ъгъл. Вратарят успя да избие, а от 3-4 метра Ромуло не успя да удвои. 

В 45-ата минута Лудквист изведе Кубилай сам срещу вратаря със страхотен пас. Нападателят надбяга Лукас Кларо и отправи силен удар от около 15 метра, но стражът на домакините изби в корнер. В продължението на първата част Кенет Мама опита да изненада Биркан Тетик с прехвърлящ удар отдясно, но вратарят внимаваше и изби. а

В началото на втората част Кубилай направи нов пропуск. Двама от защитниците на Еюпспор не се разбраха и позволиха на нападателя да овладее топката, след което да преодоля вратаря, но от малък ъгъл не успя да прати топката в опразнената врата. Малко след това удар на Атънч Нукан от границата на наказателното поле премина покрай вратата. 

Гьозтепе продължи да атакува и в 55-ата минута силен удар на Фиратджан Юзюм беше избит от вратаря. Десет минути след това Антони Денис отне топката в средата на терена, напредна и намери Кубилай пред наказателното поле. Деветката на гостите отправи силен удар, който след рикошет в Мелих Кабасакал излезе в корнер. След неговото изпълнение Кубилай не успя да нанесе хубав удар с глава, след като вратарят излезе неразчетено и прати топката над вратата.

В 68-ата минута Гьоз-Гьоз стигна до втори гол. Рамон Лундквист центрира от свободен удар, а Юмит Акга надскочи съперников футболист и с глава насочи в горния десен ъгъл за 0:2. 

Пет минути след това измирският клуб вкара трето попадение. Влезлият като резерва Таха Алтъкардеш центрира към оставения непокрит Билал Месауди, който също се появи от лейката. Алжирецът нанесе удар с глава, който вратарят успя да избие. Топката се върна в нападателя, а той с мощен шут я прати във вратата за 0:3. 

До края на мача нови голове не паднаха. На Гьозтепе им предстои още един мач до края на сезона - у дома срещу Бодрумспор. След неговия край Мъри Стоилов и неговите възпитаници ще получат трофея си за шампиони на Първа лига.