„Труден, но ние не сме и очаквали лесен.Трудно е да говоря, емоциите са големи. Може би по-скоро има съжаление, че не успяхме да победим. Мисля, че имахме положения, от които можеше да се възползваме по-добре, но не успяхме. Това беше решаващото. Не е само шанс. Много работи са”, коментира селекционерът на националния тим Петър Хубчев след равенството 1:1 с Черна гора в първия мач от европейските квалификации.

„Правилно сте видели, че първото полувреме беше по-добре. Ниу също го отчетохме. През второто полувреме няколко фактора изиграха роля. Този гол, а след него 15-20 минути отборът просто не  беше на терена. Радва ме, че намерихме сили да мотивираме всички докрай и да изравним”, заяви още Хубчев пред БНТ и добави:

„Казах преди няколко дни, че така както всички очакват четири равностойни отбора, всяка точка или гол може да реши класирането.”

За контузията на Ивайло Чочев, Петър Хубчев каза:

„Не, нямам повече информация. Само, че е тежка контузията.”



"Имаше около 15-20 минути отборът беше стъписан и не изглеждаше добре, радват ме следващите минути, където тръгнахме отново да търсим успеха. Не съм гледал ситуацията за дузпата. Ако в един отбор, ако няма напрежение, не е добре работата, трябва да се контролира всичко, трябва да сме мобилизирани, но всичко е въпрос на възможности", коментира Хубчев на пресконференцията след двубоя.

"Нямам точна информация за контузията на Чочев, направихме 4 тренировки по невероятен начин, Минчев има самочувствие, има и бъдеще, трябва да го съхраним и доразвием. Освен Англия всички други тимове са равностойни, всеки гол и точка ще бъдат важни", добави той.

"Разучихме Косово, гледали сме ги, гледахме и мача с Дания, изключително сериозен отбор. Показахме характер в последните 20-25 минути", каза още селекционерът.

84 снимки