Месец юни предложи куп положителни и куп отрицателни емоции за феновете на спорта. Не липсваха интересни събития както в света на футбола, така и в света на спорта.

През юни ни напусна боксовата световна легенда Мохамед Али. В България едно от златните ни момичета в художествената гимнастика - Цветелина Стоянова претърпя инцидент, но след намесата на докторите в Пирогов нейният живот беше спасен. Въпреки тази случка българския национален ансамбъл спечели бронзовите медали от европейското първенство в Израел.

В световния футбол стана нещо революционно, след като Бордът промени част от правилата на футбола.

Стартира и европейското първенство във Франция, където след изиграването на мачовете в групите най-добрите тимове стигаха до 1/8-финалите, където Англия си тръгна след поражение от изненадата Исландия. Това провокира и оставката на селекционера на "трите лъва" - Рой Ходжсън.

На същата фаза от надпреварата си тръгна и Испания след поражение от Италия с 0:2.

За четвъртфиналните битки ще научите в обзора ни за месец юли. 

Националният тим на България воден от тогавашния селекционер Ивайло Петев се отправи на турне в Япония, където получи два звучни шамара от Япония и Дания. "Трикольорите" загубиха и двете срещи с обща голова разлика 2:11.

Елитното ни футболно първенство беше преформатирано и от "А" група се превърна в Първа професионална лига, а нови тимове получиха право да се състезават в нея, след като бройката беше увеличена от 10 на 14. Георги Иванов - Гонзо си тръгна от Левски, за да оглави Черно море.

В тениса Цветана Пиронкова стигна 1/4-финал на Ролан Гарос, но загуби от Саманта Стосър. Самият турнир при жените беше спечелен от изненадата Гарбине Мугуруса, която победи Серина Уилямс. При мъжете титлата беше спечелена от Новак Джокович.

Цветана Пиронкова и Григор Димитров получиха квоти за Олимпийския турнир в Рио. 

Във Формула 1 Люис Хамилтън спечели Гран При на Канада, а Нико Розберг спечели Гран При на Европа в Баку.

Григор Димитров се раздели с треньора си преди Уимбълдън, а там успя да победи Жил Симон. Жълтите новини около Гришо и приятелката му Никол Шерцингер продължиха да валят като топъл летен дъжд.

В НБА Кливланд Кавалиърс успя да спечели шампионската титла след успех над Голдън Стейт.

Не бива да забравяме, че едни от най-любопитните моменти по време на Европейското първенство бяха изцепките на селекционера на Германия Йоги Льов, който си бърникаше по различни части от тялото, които бяха уловени от камерите.

Ето какво стана през месец май

В утрешния ден очаквайте най-интересното от месец юли.