Берое победи с 2:1 Ботев Пловдив в реванша от плейофите за място в Лига Европа. Успехът на старозагорци обаче се оказа недостатъчен, тъй като първата среща между двата отбора преди седмица в Коматево завърши 3:0 в полза на "канарчетата" и така с общ резултат 4:2 те ще чакат победителя от срещата между Верея и Пирин Благоевград.

Срещата на стадион "Берое" в Стара Загора започна с масиран натиск на домакините, които търсеха заличаване на трите гола пасив. В седмата минута Жуниор Мапуку можеше да открие резултата, но изстрелът му бе блокиран. Антон Карачанаков също имаше добър шанс за гол в 14-ата минута, но го пропусна.

Все пак Берое откри резултата в 21-вата минута, когато бранителят на Ботев Кристиан Димитров си отбеляза автогол. Две минути по-късно домакините имаха претенции за дузпа, след като Тодор Неделев изчисти топката в ръката си в наказателното поле, но съдията Драгомир Драганов остана безмълвен.

Опасностите пред Чворович обаче не намаляха, но вратарят на Ботев направи няколко добри спасявания до края на полувремето, а и нападателите на старозагорци направиха няколко непростими пропуска. В началото на втората част гостите от Пловдив заиграха по-активно в нападение, но контролът върху мача продължи да бъде в полза на домакините.

При една от редките си атаки обаче Ботев стигна до изравняване. Автор на гола стана Антонио Вутов, който бе точен от няколко метра. В 74-тата минута Берое стигна до нов гол, след като Жуниор Мапуку реализира с удар по земя от границата на наказателното поле.

При овладяването на топката конгоанецът си помогна с ръка, но това не бе забелязано от главния съдия. До края на срещата Берое имаше няколко добри шанс за гол, които пропусна, а в 90-ата минута Омар Косоко можеше да донесе и равенството на Ботев, но останал очи в очи с вратаря Перниш би право в него.