Левски претърпя може би най-големия си срам от началото на сезона. "Сините" не можаха да победят най-слабия отбор в елита в момента Витоша Бистрица на Националния стадион "Васил Левски". 

С безидейна, постна и ялова игра избраниците на Делио Роси стигнаха само до нулево равенство срещу отбора, който беше извоювал две скромни точици в 15-те си мача досега. И левскарите не можаха да се възползват от грешната стъпка на ЦСКА в събота и да съкратят изоставането си от него. 

А гостите от "Герена" дори получиха право на дузпа, която най-меко казано беше изключително спорна. Юношата на Барселона Жорди Гомес подходи несериозно и не можа да се разпише и това беше апотеозът на слабата игра в "синьо" в този двубой. 

Делио Роси: Определено не се представихме, както трябва

Мишо Иванов донесе точка на Витоша, взе шампанско

Михаил Иванов: Левски не се нуждае от подобни подаръци

Ангелов: Забравяме за романтиката

Първата част беше доста постна откъм красив футбол и положения. Левскарите бяха тромави и не стигаха до опасни ситуации в първите минути. Те обграждаха наказателното поле на Витоша, но идеята в последния пас им липсваше. 

Габриел Обертан и Васил Панайотов опитаха изстрели отдалеч, но нищо съществено. Единствената възможност за Витоша беше в 11-та минута, когато Пол Отофе изскочи зад "синята" защита, но точно преди да стреля, се намеси Божидар Митрев и изби. 

Първата чиста ситуация дойде едва в 23-та минута. Тогава Мики Орачев стреля от около 20 метра без особена подготовка, но в крайна сметка с една ръка вратарят Михаил Иванов изби в корнер. 

"Сините" бяха вдигнали малко оборотите в тези минути, като Антонио Вутов в 28-та минута мушна топката през краката на Румен Гьонов, но точно преди да стреля, тя беше избита в корнер. 

Пет минути след това и Габриел Обертан направи самостоятелен пробив, но ударът му също не намери очертанията на вратата. С наближаването на почивката стана доста напечено и ситуациите станаха повече. 

Обертан и Панайотов стреляха от дистанция, но неточно. Така се стигна до най-спорната ситуация преди почивката. В 41-та минута реферът Георги Давидов отсъди дузпа в полза на Левски, която породи много спорове. 

Във въпросната ситуация Антонио Вутов падна на земята след съприкосновение с Петко Цанков, който обаче първо игра с топката. Останаха съмнения за задържане на левскаря от страна на Николай Христозов, но там и двамата играха нечисто. 

Но реферът така или иначе посочи бялата точка. Зад топката застана Жорди Гомес, който досега няма пропуск в родния шампионат, но този път стреля безхаберно и слабо, а Михаил Иванов изби в корнер. 

От ъгловия удар последва възможност за Яблонски да открие но в крайна сметка пак не бяха намерени очертанията на вратата. Така първата част дойде при нулево равенство след малко футбол, но много емоции. 

През втората част картината не се промени много. Витоша се беше окопал в близост до наказателното си поле и се задоволяваше единствено и само с отбиване на натиска на съперника. В редките контри към половината на Левски нямаше сериозни опасности за Митрев. 

"Сините" пък се опитваха някак да разбият този бетон, но безуспешно и си блъскаха главите от безсилие. Те разчитаха само на някакви центрирания, но нямаше кой да ги засече. Далечните удари на Роман Прохазка и Жорди Гомес в тези минути също бяха крайно неточни или не затрудняваха Михаил Иванов. 

Най-чистата възможност за Левски дойде в 66-та минута. Тогава Жерсон Кабрал проби до аутлинията и центрира успоредно на голлинията, но защитник изби към него. После той намери Роман Прохазка, но ударът на словака беше крайно неточен. 

Определено юношата на Фейенорд раздвижи играта на "сините" и направи няколко опасни пробива отдясно. При един от тях той стреля от много хубава позиция, но топката отиде точно в ръцете на Михаил Иванов. 

Левскарите продължаваха да се мъчат и да се чудят как да решат ребуса, предоставен им от съперника. Те продължаваха да разчитат на центрирания и далечни изстрели, но нито един от тях не беше достатъчно сложен за Михаил Иванов. 

Играчите на Витоша бяха на моменти по 10, по 11 в наказателното си поле, но нямаше паника в действията им и затова нормално не се стигаше и до опасности от сериозно естество пред вратаря им. 

В крайна сметка яловата игра на "сините" не доведе до резултат и те трябваше да преглътнат най-голямото си унижение от началото на сезона, като не биха най-слабия отбор в групата. 

Ето и съставите на двата отбора: 

Витоша Бистрица: Михаил Иванов, Даниел Пеев, Ивайло Лазаров, Йордан Върбанов, Кристиан Узунов, Кристиян Кочилов, Николай Христозов, Пол Отофе, Петко Цанков, Радко Мутафчийски, Румен Гьонов;

Резерви: Християн Василев, Димитър Панталеев, Китан Василев, Михаил Петров, Стефан Христов, Тодор Гочев, Четин Садула;

Левски: Божидар Митрев, Холмар Ейолфсон, Антонио Вутов, Серджиу Буш, Мики Орачев, Роман Прохазка, Милош Цветкович, Жорди Гомес, Давид Яблонски, Габриел Обертан, Васил Панайотов;

Резерви: Александър Любенов, Ивайло Найденов, Жуниор Мапуку, Антони Белмонт, Жерсон Кабрал, Нелуц Рошу, Георги Ангелов.