Футболът наистина е повече от игра.

Александър Божилов не е име, което ще срещнете, когато гледате мачовете на Витоша Бистрица.

Но от известно време, Александър е сърцето на Витоша Бистрица.

Той е момчето за всичко в отбора от покрайнините на София. "Кръгъл сирак съм, юношеските ми години бяха свързани с много проблеми. Баба ми бе много силен човек, тя ме гледаше и ми помагаше в живота," сподели пред камерата на DIEMA SPORT Александър.

Житейската история на младия мъж не е лека, с много удари, които го отвеждат на стадиона в Бистрица.

"Мислите на такова момче са доста объркани, лесно е да тръгнеш по лош път. Но в един момент осъзнаваш, че трябва да излезеш от тинята, да си стъпиш на краката. Или продължаваш с живота си, или спираш с всичко."

"В съблекалнята правеха ремонт, дойдох като общ работник. Домакинът видя, че се раздавам с работата и ми предложи да остана."

"Когато исках да се променя, да изляза от средата, в която живеех, се затварях вкъщи пред компютъра, това ми стана страст."

"Искам да обиколя света, да пътувам. Отчасти в момента си реализирам мечтата, обикалям из България. Другата година искам да направя обиколка на Европа. Искам да гледам малко известни забележителности, да видя обиколката в града как е. Пътят Ел Камино в Испания ми е мечта."

Слънцето вече огрява лицето на Александър в Бистрица.

"Тук в отбора няма хора втора ръка. Всички са равни. Семейство сме. Имаме наша си къща, всеки върши нещо за тази къща, всеки гледа да помага на другия," завършва младият мъж.