Септември се изкачи на 12-о място в генералното класиране на Първа професионална футболна лига на България, след като победи с 1:0 Витоша в мач на националния стадион "Васил Левски".

Отборът на Николай Митов изпревари в генералното класиране Дунав, който по-рано днес се раздели със своя старши треньор Веселин Великов. Двата отбора изиграха слабо първо полувреме, от което могат да бъдат отличени само три по-опасни удара.

Янко Сандански стреля неточно за Септември още в началото на срещата, а вратарят на домакините Янко Георгиев улови слаб удар на Даниел Пеев от Витоша малко по-късно. В добавеното време и Крис Гади не успя да се разпише за Септември.

Септември взе своето през второто полувреме, след като в 63-та минута домакините организираха добра атака отдясно, завършила с центриране и точен удар с глава на Мартин Тошев.

Той се разписа в 63-та минута, като секунди по-рано се появи в игра на мястото на Васил Калоянов. Септември е с десет точки, Дунав е предпоследен с девет, а Витоша е на дъното с две.