Славия затвърди доброто си представяне в последната седмица и записа трета поредна победа, която се яви и втора поредна за първенството. "Белите" надделяха над аутсайдера Витоша Бистрица на Националния стадион с 4:0 и продължават да се катерят в класирането. 

Победителите нямаха сериозни проблеми, като откриха резултата още преди почивката чрез Андреа Христов. След почивката Ивайло Димитров, Емил Мартинов и Наско Милев оформиха погрома. 

Загорчич бил уверен, че Славия ще тръгне във възходяща линия

Галин Иванов: Леко се пробудихме

Ангел Стоянов: Положението ни е тежко

Този мач започна лежерно, макар още в първата минута да имаше опасна ситуация. Тогава Ивайло Димитров от близка дистанция не успя да преодолее вратаря на Витоша. Тимът от Бистрица отвърна в 10-та минута, но тогава Стефан Христов не можа да засече хубавия пас на Ангел Стоянов. 

Последва доста постна продукция в следващите минути, преди "белите" да се развихрят между 29-та и 31-та. Тогава първо Абуд Омар центрира от фланга и топката прескочи Ивайло Димитров, за да стигне до Чигози Мба, който стреля от воле, но защитник на Витоша изби от голлинията. 

Още в следващата атака положението се повтори, като този път Мба центрира добре за Ивайло Димитров, който вкара. Нападателят обаче беше в засада и попадението му беше отменено. 

Последва още една опасна атака на Славия веднага след това. Тогава Галин Иванов стреля от границата на наказателното поле, вратарят изби, но след рикошет топката се озова у Иван Минчев, но неговият удар излезе на сантиметри в аут. 

Натискът на "белите" се увенча с успех в 38-та минута. Тогава те поведоха с попадение на Андреа Христов, който засече с глава центриране на Иван Минчев от корнер и от вратарското поле не остави шансове на вратаря. 

В крайна сметка това се оказа всичко до почивката откъм голове, но не и откъм интересни ситуации. Защото точно преди паузата беше изгонен наставникът на Витоша Костадин Ангелов, който бурна протестира срещу рефера за едно негово решение и трябваше да догледа двубоя от трибуните. 

Второто полувреме също започна с нерви. Тодор Гочев влезе грубо в краката на Стефан Велев в първите секунди след подновяването на играта, за което получи жълт картон. Но това отприщи сериозни страсти, макар боеве да нямаше. 

Малко след това Гочев влезе още един път безумно и реферът му спести втори жълт картон, но треньорският щаб реши да го смени, за да не рискува излишно изгонването му по-напред в двубоя. 

В тези минути Славия продължаваше да има по-чистите ситуации, но така и не ги превръщаше в гол. Витоша пък колкото и да атакуваше, така и не успяваше да затрудни вратаря Антониос Стериакис. 

В 63-та минута славистите можеха да удвоят, когато след един пробив Иван Минчев центрира във вратарското поле за Ивайло Димитров, но Косъма изпревари топката и я удари с пета, вместо да я забие в мрежата. 

Той обаче се реабилитира четири минути по-късно. Тогава направи двойно подаване с Галин Иванов, благодарение на което излезе сам срещу вратаря и с едно докосване го преодоля, за да направи 2:0. 

Веднага след това "белите" можеха да сложат точка на спора с трето попадение, но ударът на Минчев от близка дистанция мина на сантиметри в аут. До края на мача Витоша опита няколко далечни удара чрез Даниел Пеев и Стефан Христов, но те не затрудниха Стериакис. 

Славия имаше по-чистите положения, но отново Ивайло Димитров не успя да намери целта. Но се стигна и до трето попадение, което падна в 84-та минута. Тогава точен беше Емил Мартинов. 

Наско Милев напредна при една страхотна контра и с прекрасен пас намери зад защитата Калоян Кръстев. Младокът пусна успоредно на голлинията за Мартинов и той не пропусна на празна врата да оформи класиката - 3:0. 

В последната минута на мача Наско Милев с превъзходно изпълнен пряк свободен удар прониза мрежата на Витоша за четвърти път и оформи крайния резултат с последния удар в мача. Така с този резултат Славия събра вече 11 точки и временно излезе на деветата позиция. Витоша пък си остава на последното място със скромните две точки. 

Ето и съставите на двата отбора: 

Славия: Антониос Стериакис, Абуд Омар, Андреа Христов, Костадин Велков, Емил Мартинов, Иван Минчев, Стефан Велев, Емануел Чигози Мба, Юлис Ндонг, Ивайло Димитров, Галин Иванов;

Резерви: Емануеле Джериа, Михаил Венков, Матеус да Силва, Славчо Шоколаров, Калоян Кръстев, Владислав Узунов, Наско Милев;

Витоша Бистрица: Николай Радев, Тодор Гочев, Кристиян Узунов, Кристиян Кочилов, Румен Гьонов, Петко Цанков, Даниел Пеев, Ивайло Лазаров, Радко Мутафчийски, Стефан Христов, Ангел Стоянов;

Резерви: Християн Василев, Йордан Върбанов, Димитър Атанасов, Михаил Петров, Николай Христозов, Георги Амзин, Даниел Кутев;