Отборът на Берое не успя да победи аутсайдера в Първа лига Витоша Бистрица, завършвайки 0:0 като домакин в двубой от 26-ия, последен кръг то първата фаза на шампионата.

Берое заема четвъртото място във временното класиране преди разделянето на Първа шестица и Втора осмица. Старозагорци са с 45 точки, на пет от третия Левски, който е с мач по-малко.

Тимът на Витоша, който е последен, 14-и в първенството, записа осми хикс и вече има 8 точки в актива си. Съставът, воден от треньора Костадин Ангелов остава без успех от началото на сезона в Първа лига.

Домакините владееха повече топката на стадион „Берое” и направиха няколко пропуска, но и Витоша показа сърцата игра и имаше своите шансове.

Още през първото полувреме ва няколко пъти футболистите на Берое успяха да застрашат съперника. В 9-ата минута Марко Адамович стреля, но прати топката в аут, а малко по-късно Борислав Цонев падна в наказателното поле на Витоша след съприкосновение със защитник на гостите, но сигнал от рефера нямаше.

Един от най-сериозните шансове за домакините бе в 24-ата минута, когато  Иван Иванов успя да стреля след разбъркване при ъглов удар за Берое, но прати топката в аут. Десет минути по-късно от пряк свободен удар Мартин Камбуров стреля встрани от вратата на гостите.

Гостите също имаха своя шанс. В 38-ата минута Румен Гьонов стреля опасно към вратата на Берое, но Аргилашки изби топката и последва ъглов удар.

ВИЖТЕ РАЗВИТИЕТО НА ДВУБОЯ

След почивката домакините пропуснаха нови възможности. В 51-ата минута Мартин Камбуров овладя и стреля, но от малък ъгъл и не успя да намери очертанията на вратата на гостите.

Бистричани създадоха на свой ред опасност пред вратата на Берое в 55-ата минута. Даниел Пеев прати топката в наказателното поле на домакините, където Веселин Пенев изчисти.

В 58-ата пък бе големият пропуск на мача. Мартин Камбуров засече в наказателното поле на гостите и опита удар, но Румен Гьонов се хвърли в краката му и предотврати попадение във вратата на Николай Георгиев.

Лъчезар Котев стреля зад границата наказателното поле в 76-ата минута, но прати топката встрани от вратата на Аргилашки. Минута по-късно Антон Карачанаков на свой ред прати топката встрани от вратата на гостите, а в 78.-ата пак Карачанаков намери Карлос Охене, който стреля с десния крак, но прати топката в аут.

Камбуров стана №1 на Берое - Витоша

Стартовите състави

Берое: Георги Аргилашки, Милен Желев, Иван Иванов, Мартин Райнов, Карлос Охене, Мартин Камбуров, Борислав Цонев, Марко Адамович, Рубен Бригидо, Камен Хаджиев, Веселин Пенев

Витоша: Николай Георгиев, Венцислав Бонев, Румен Гьонов, Ангел Стоянов, Четин Садула, Петко Цанков, Николай Христозов, Даниел Пеев, Лъчецар Котев, Стефан Христов, Георги Ангелов