Доскорошният капитан на Пирин Благоевград Юлиян Попев вече е играч на Витоша Бистрица. Сърцатият бранител, който има зад гърба си над 250 мача с фланелката на "орлетата" в професионалния футбол, подписа вчера своя договор с бистричани.

Попев ще има възможност да дебютира неофициално с екипа на "тигрите" в събота от 14:30 часа в базата в Бояна, когато те приемат Марица Пловдив в първата си контрола тази зима. В понеделник роденият в Благоевград бранител и новите му съотборници ще заминат за Анталия, където ще се готвят до 8 февруари.

Първата проверка на Витоша ще бъде два дни след пристигането там - 30 януари, а съперникът е сребърният медалист в Премиер лигата на Беларус Шахтьор Солигорск. На 1 февруари Витоша ще срещне руския Факел, на 4-ти босненския Борац Баня Лука, а на 7-ми – датския Фредерика.

След завръщането си в България на 8 февруари отборът ще продължи да се готви на стадион "Академик" зад бившия хотел "Плиска". До началото на пролетния дял на Първа професионална лига спортно-техническото ръководство на Витоша не е предвидило други контроли.