Химн на футболен клуб “Велбъжд” създадоха от вокална група “Тип Топ “. Песента е създадена по идея на ръководството на футболния клуб, с председател Васил Русаков.

Планира се химнът да бъде излъчен за първи път пред публика, преди дербито от първенството на юношите старша възраст между “Велбъжд” и “Марек”. Двубоят е от 15,30 часа в четвъртък, на стадион “Осогово”.

“Химнът на “Велбъжд” ще звучи преди всеки мач на представителния тим и на полувремето, да се заразят феновете. Отборът направи силен мач срещу “Рилски спортист”, тръгна много добре през пролетния полусезон”, каза пред Дарик председателят на УС на “Велбъжд” Васил Русаков.

“Велбъжд, Велбъжд, име свято. В славни битки ще гориш. Велбъжд, Велбъжд ти си злато, всички ти ще победиш!”, се пее в припева на химна.

“Кюстендилци сме и е нормално да направим нещо за нашия клуб. Текстът е на Людмил Величков, баща на едно от децата в групата- Златина. Следващата ни идея е ФК “Велбъжд” да даде специална награда на едно от момчетата, участници на фестивала “Златни ябълки”- футболен екип, топка и плакет”, коментира ръководителят на вокална група “Тип Топ” Иван Стойнев.

Предвижда се и заснемането на видео клип, с участието на футболистите на “Велбъжд” и изпълнителите на песента.

ЧУЙТЕ химна в прикачения аудио файл!