Марица Пловдив победи с 1:0 Крумовград в последна контрола и за двата тима преди старта на сезона. За втородивизионния отбор това бе втори поресен успех над клуб от елита, след като преди три дни спечели с 2:0 срещу съгражданите от Локомотив. 
 
Единствения гол в мача днес вкара новото попълнение на Марица - Димо Бакалов (79), с хубав удар директно от фаул. 
 
Преди началото на двубоя бе показана фланелката на юношата на домакините Ансел Андреев, който получи тежка контузия по време на мач. Кракът на таланта, който е набор 2009, бе счупен на няколко места и претърпя нялколко операции в УМБАЛ „Св.Георги“ в Пловдив. На момчето предстои дълго и тежко възстановяване, за която са нужни доста средства и вече тече кампания за събирането на дарения. 
 
Срещата започна с опасен удар от фал на Алекс Колев от гостите  в 4-ата минута. Съотборникът му Вячеслав Велев пропусна отлична възможност в 25-ата минута, след като отблизо не успя да преодолее вратаря Петър Начев. Отново той отправи шут по земя 4 минути преди края, но не успя да затрудни стража на домакините.
 
В началото на второто полувреме Октай Юсеин качи топката на главата на Алекс Колев, който обаче стреля във вратаря. В 75-ата минута отново Начев бе последна преграда след удар на Луан.
 
Десетина минути преди края Крумовград остана с човек по-малко. Луан изрита Янко Ангелов, а халфът потърси саморазправа. Нападателят беше изгонен с директен червен картон, а Ангелов беше заменен от младока Теодор Андреев. 
 
Фалът пред вратата беше изпълнен от Димо Бакалов, който прати топката право в горния ляв ъгъл на вратата на Янко Георгиев.
 
Стартовите състави:
 
МАРИЦА: Петър Начев, Димитър Аврамов, Атанас Ташолов, Саломон Джеймс, Свилен Щерев, Стефан Попов, Янко Ангелов, Валери Домовчийски, Георги Трифонов, Станислав Маламов, Веселин Марчев;
 
КРУМОВГРАД: Янко Георгиев, Калоян Пехливанов, Матей Шимич, Клайдер Машадо, Момчил Цветанов, Вячислав Велев, Ренан Ареяш, Диего Рапосо, Димитър Тонев, Серкан Юсеин, Алекс Колев