Впечатляващото представяне на Черноморец Бургас във Втора лига продължава. Възпаниците на Ангел Стойков, които се събраха десетина дни преди старта на сезона, победиха с 1:0 като гости един от фаворитите за промоция в елита Септември София. Единственият гол на стадиона в квартал "Драгалевци" вкара Живко Петков в 57-ата минута от дузпа. 

Това беше шести пореден мач без поражение за "акулите". В тях те записаха два успеха и четири равенства. 

Най-добрата възможност за гол пред домакините през първото полувреме се откри пред Айкут Рамадан. Халфът отправи удар от границата на наказателното поле, но Димитър Тодоров се справи. Черноморец също можеше да открие резултата след удар на Даниел Иванов от малък ъгъл, но вратарят на домакините изби. 

В края на първата част бургазлии имаха претенции за дузпа за нарушение срещу Стоян Мантаров, които не бяха уважени от главния съдия. 

През втората част Черноморец получи дузпа в 57-ата минута. Зад топката застана Живко Петков, който вкара за 0:1. До края на срещата домакините опитаха натиск, който обаче не се увенча с успех. 

Така след 7 изиграни мача "акулите" събраха 10 точки и заемат осмо място във временното класиране. За Септември загубата беше втора поредна. Отборът на Красимир Балъков обаче продължава да бъде лидер с 15 точки.