ЦСКА 1948 спечели с 1:0 дербито срещу Монтана на стадион "Огоста" в мач от 4-ия кръг на Втора лига. Обичайният голмайстор на тима от София  - Андон Гущеров донесе успеха и трите точки на тима.

Той се разписа в 63-ата минута на срещата. Така отборът на Петко Петков продължава без грешка във Втора лига и води в класирането с пълен актив от 12 точки.  

В четвъртата минута Даниел Наумов трябваше да избива топката, която падаше под гредата, след удар с глава на Владимир Айтов. Последва изстрел с глава на Иван Михов и отлична намеса на Наумов, който спаси сигурен гол. В 13-ата минута Янко Сандански нанесе първия удар към вратата на домакините, но не сполучи след корнер. 

В 29-ата минута Андон Гущеров стреля с глава след центриране отляво, но топката мина встрани от целта. В последните секунди на първата част воле на Тони Иванов се отби в страничната греда на вратата на Монтана. 

В 56-ата минута Васил Шопов проби и пусна пас към Александров, но ударът на младока беше отбит от защитник. 120 секунди след това Цветков шутира към вратата на ЦСКА 1948, но до гол на атакуващият играч на гостите не се стигна. В ответната акция Преслав Петров се хвърли на шпагат, в резултат на което се счупи колчето в ъгъла за изпълнение на корнер. 

В 63-ата минута ЦСКА 1948 поведе в резултата - 1:0. Центриране на Венцислав Василев намери Гущеров, който прати топката с глава в мрежата. Това беше пети гол за нападателя, както го наричат феновете на "червените", от началото на сезона.

Попадението обърка футболистите на домакините, които дълго време не успяха да създадат нещо интересно пред вратата на ЦСКА 1948. В 83-ата минута Гущеров се размина с втори гол, стреляйки в тялото на вратаря от чиста позиция. 

В 86-ата минута Янко Сандански направи нещо комично и донесе опасен фаул пред собствената си врата. Бившият полузащитник на ЦСКА и Славия ипита да изчисти топката, но уцели ръката си. "Сините" обаче не се възползваха от този подарък на Сандански. 

Домакините така и не успяха да достигнат до чиста ситуация за изравняване и закономерно ЦСКА 1948 си тръгна с трите точки от "Огоста". Монтана е на 6-ото място със 7 точки.