Два кръга от Втора лига бяха напълно достатъчни, за да разберем, че отборът на ЦСКА 1948 през тази година ще е основен фаворит за промоция в елита. Още преди старта на сезона "червените" заявиха ясно намеренията си и по всичко личи, че отборите ще трябва да се съобразяват с тях. Изглежда, че тимът на Петко Петков вече е готов. Разбира се, за разлика от предходния сезон, когато ЦСКА 1948 също си беше поставил високи цели, но не успя да ги изпълни. И напълно заслужено търпеше критики.

"Червените" явно са си взели нужните поуки. Не търсеха оправдания за неудачите извън клуба, както повечето клубове в България са свикнали да правят. Нито веднъж не чухме как съдията ги е порязал или всички са се обединили срещу тях. Напротив - неофициално твърдяха, че целта е да направят такъв отбор, че дори и съдията да сбърка в полза на противника, те трябва да са толкова по-добри, че въпреки несправедливостта да победят. Това не означава, че са наивници и ще търпят подигравки. Просто за тях най-важното е да подредят собствения си двор. Защото един отбор, когато е организиран и няма вътрешни проблеми, не е толкова уязвим и трудно го нападат. 

ЦСКА 1948 взе нужните мерки и изчисти слабостите в селекцията. Ръководството отдели нужните средства и в тима акостираха няколко класни за Втора лига играчи като Васил Шопов и Венци Василев. Към тях като прибавим Сашо Александров, Денислав Александров, Ивайло Климентов, Андон Гущеров, Димо Атанасов и Чавдар Ивайлов, става ясно, че отборът разполага с най-качествената селекция във Втора лига. 

Освен това организацията и условията в тима на "червените" са на нивото на водещите клубове в efbet Лига. Екипировка, автобус, лагери, нощувки, храна, възстановяване, тренировъчни терени - всичко е на топ ниво. И през миналата състезателна година бе така, но ЦСКА 1948 нямаше достатъчно добър отбор. Този път има и именно поради тази причини е основен фаворит за първото място във Втора лига.