Локомотив София съвместно със Столична Община, район „Надежда“, организират нова инициатива под надслов „Обичай спорта. Играй футбол!“, насочена към учениците. До края на учебната година столичният клуб ще гостува на всички училища в район „Надежда“ и ще направи един от часовете по физическо възпитание и спорт истински празник за децата.

По идея на ръководството и треньорския щаб на клуба представители от Локомотив, сред които директорът на детско-юношеската школа Ивайло Паргов, треньорът от ДЮШ и капитанът на отбора Даниел Пеев, ще проведат по един учебен час на учениците от първи до четвърти клас във всяко от училищата. Специалният екип ще запознае децата с азбуката на футбола и основните техники и правила на играта, както и ще им разкаже повече за славната история на Локомотив София.

Целта на амбициозния проект на железничарите е да запали децата по спорта, да ги запознае с ползите и предимствата на това да се движат и тренират активно, както и да насърчи любовта към футбола у най-малките.

Инициативата „Обичай спорта. Играй футбол!“ ще стартира на 14 февруари, когато Локомотив София ще гостува на 16 ОУ „Райко Жинзифов“.

Повече информация за инициативата, както и кои ще бъдат следващите училища, участващи в проекта, може да намерите на официалната Фейсбук страница на клуба: https://www.facebook.com/FCLokomotivSofia1929/?ref=bookmarks