Витоша Бистрица е шампион на България за ветерани за шести пореден път след победа с 4:2 над Локомотив Пловдив. Бившият премиер Бойко Борисов игра през всичките 80 минути и сложи точка на спора с четвъртия гол за бистричани.

Техническият директор на Българския футболен съюз Георги Иванов-Гонзо дойде преди мача, но само за да пожелае успех на двата отбора.

Купата на шампионите беше връчена от вицепрезидента на БФС Румен Вълков. Емил Григоров откри резултата в осмата минута, но в 23-ата пропусна дузпа, след като вратарят Стоян Ламбрев я спаси с една ръка.

В 40-ата минута Здравко Лазаров удари горната греда, а през второто полувреме бистричани нанесоха удар с два гола. Първо 2:0 направи Николай Николов в 52-ата минута след къс корнер, като малко преди това Бойко Борисов изпусна.  В 59-ата минута Николай Божов покачи на 3:0, а Георги Мечечиев намали на 1:3.

След като цял мач игра като крило и халф, в 76-ата минута Бойко Борисов прояви голмайсторски нюх и се разписа за 4:1. В самия край на срещата Мечечиев вкара втория гол за пловдивския отбор.