Етър Велико Търново посреща предпоследния във Втора лига Витоша Бистрица в 20-ия кръг и ще се опита да да направи поредна крачка към завръщане в елита на българския футбол. Мачът е в събота от 16:00 ч. на стадион "Ивайло". Добрата новина е, че нападателят Мартин Тошев е възстановен от контузията, получена в последната среща в Русе, а след изтеклото наказание се завръща бранителят Мариян Иванов. При това положение старши треньорът Емануел Луканов ще разчита на цялата група, но предупреди, че двубоят ще е труден и не трябва да има никакво подценяване.

"Нямаме болни и наказани футболисти, групата за мача е пълна и нямаме проблеми от това естество. Тези мачове са трудни още преди да започнат, защото всеки гледа статистиката – точките и класирането. Там човешкият фактор влиза в роля и понякога подсъзнателно става подценяване, което не трябва да го допускаме. Това е и задача на треньорския щаб, повтарям го на футболистите още от първия ден на седмицата. Длъжни сме да спечелим този мач".

"Благодарности за публиката, че ни подкрепя във всеки двубой! Имам уверението на феновете, че винаги ще ни подкрепят и ще бъдат с нас. Искам специално да благодаря за терените на директора на ОП "Спортни имоти" Петко Павлов и на целия му екип за разбирането и съдействието относно терените, на които тренираме. Също и на Христомир Христов, който винаги ни съдейства със залата за фитнес", коментира Луканов.

Eтърци са на 3-о място в класирането с 34 точки, колкото има пред тях и ФК Крумовград. Бистричани са 17-и със 17 точки, а 4 от спасителното 14-о място.

Любомир Вушовски от София ще ръководи двубоя, асистенти са му Георги Тодоров и Марин Бонев, четвърти съдия е Любослав Любомиров, а съдийски наблюдател – Йосиф Ронков от Габрово. Билетите ще бъдат пуснати в продажба от 12 часа във фен магазина, от 14:00 ч. отварят касите от северната страна на стадиона.