Витоша Бистрица предвождан от неостараващия си капитан Емил Гъргоров победи трудно с минималното 1:0 Ботев в Ихтиман. Срещата, която се игра пред около 300 зрители предложи качествен футбол. Победното попадение дойде през първата част.

Двубоят започна двуостро като и двата тима не бързаха да атакуват масирано, опознавайки се.

При една от ситуациите пред вратата на домакините топката попадна във вратата на Ботев, а при положението контузия получи Вилиян Спасов от Витоша.

До почивката дойде и първата дискусионна ситуация пред вратата на Витоша, шут на играч на Ботев намери ръката на играч на тима от Бистрица, но съдията Чинков прецени, че няма умисъл в действията му и играта продължи.

Така двата тима се оттеглиха на почивка при резултат 0:1.

През втората част Ботев опита да натисне съперника си и на определени моменти успя, но до гол така и не се стигна. В средата на полувремето дойде и втората дискусионна ситуация в наказателното поле на Витоша. Балджийски добре залъга съперников бранител, но беше задържан от бранител, но Чинков отново остана безмълвен.

Тези отсъждания сякаш натежаха в мача, което разстрои играта на Ботев и до края на двубоя те не намериха верния ритъм. Гостите умело разиграваха топката и играеха на контри, но при няколкото създали се положения пред Дончев също не съумяха да отбележат втори гол.

Така след втория кръг Витоша има в актива си 4 точки и заема 9-ото място, а Ботев е на 16-ото без точков актив.

В третия междинен кръг, който ще се изиграе в сряда (18 август) от 18:00 часа - Ботев гостува на Пирин в Разлог, а бистричани приемат Рилски спортист Самоков.