Отборът на Витоша Бистрица спечели за четвърти пореден път държавното първенство по футбол при ветераните. На финала на своя стадион в Бистрица Витоша победи ветераните на Лудогорец с 3:1.

В предишните три финала "тигрите" надиграваха отбора на Нефтохимик.

Премиерът на България Бойко Борисов игра цял мач за домакините, но бе в ролята на плеймейкър, а не на върха на атаката, каквато е обичайната му позиция.

Собственикът на Лудогорец Кирил Домусчиев пък бе в агитката на разградчани за мача. Сред зрителите беше и изпълнителният директор на „орлите” Ангел Петричев.

Първият гол в срещата падна в 22-рата минута, когато Витоша получи правото да изпълни дузпа. Щатният изпълнител на наказателните удари Бойко Борисов този път отстъпи великодушно правото да бие на Георги Пеев, който бе точен за 1:0.

В 38-мата минута Росен Василев засече топката от 6-7 метра и преодоля вратаря на разградчани Здравко Здравков за 2:0.

Три минути преди това Христо Господинов пропусна най-чистия шанс за гол за Лудогорец.

В 78-мата минута падна третият гол в срещата, а негов автор стана Денимир Пасхалис. Домакините получиха право да изпълнят фаул в близост до наказателното поле, а ударът на премиера Борисов се отклони от стената. Топката се насочи към вратата на Здравков, където най-съобразителен бе Пасхалис, който от близка дистанция бе точен за 3:0.

Минута по-късно Валентин Станчев вкара почетен гол за Лудогорец след двойно подаване с Марин Петров.

Членът на Изпълкова на БФС Румен Вълков награди шампионите от Витоша и техните подгласници от Лудогорец, а първият златен медал бе връчен на премиера Борисов.

"Получи се хубаво аматьорско първенство за ветерани за хората, които са играли преди по терените, да могат да се видят", коментира веднага след мача Борисов./БТА