Бившият защитник на Витоша Бистрица Венцислав Бонев разкри, че никога не е искал да става треньор. 40-годишният защитник играеше във Витоша Бистрица до отказването на отбора от Втора лига преди месец. Преди седмица стана ясно, че той ще започне работа в детско-юношеската школа на Витоша Бистрица, където ще работи с бившите си съотборници Георги Амзин и Кристиан Узунов, които и досега бяха треньори в школата. 
 
"Президентът на отбора ме повика и ми предложи да поема детско-юношеската школа на тима заедно с други две момчета, които ще ми помагат. Ще бъда координатор на школата на Витоша Бистрица.
 
Смятам, че ще ми е интересно и исках да се занимавам с такова нещо след футбола. Никога не съм искал да ставам треньор", заяви Бонев в Студио Дерби. 
 
Той говори и за първите си стъпки във футбола и периода си в Локомотив София и Марек.
 
"В Локомотив София идеята ми беше да се наложа в първия отбор и да последвам стъпките на баща ми. Когато станах на 23 години, обаче имаше и едно леко разочарование, след като ми приключи първия професионален договор. Не бях впечатлен от следващото предложение и реших да напусна клуба.
 
След една година съжалих, че съм напуснал, но по-късно разбрах, че е било за добро. В Марек Дупница започнах сякаш от нулата. Бях си създал мнение, че едва ли не Локомотив не може без мен, но след това разбрах, че съм се залъгвал", завърши Бонев.