Премиерът Бойко Борисов вкара гол от фаул за отбора на Витоша Бистрица, който победи с 2:1 Пирин Благоевград във финала в зона Югозапад на държавното първенство по футбол за ветерани.

На стадиона в Бистрица домакините поведоха през първото полувреме с гол на Борисов, който бе точен от фаул, но Пирин изравни чрез Атанас Николов. Гостите можеха да направят и пълен обрат, но на два пъти гредите спасяваха Витоша след удари на бившия нападател на Левски Иван Цветков.

Малко преди края на срещата "бистришките тигри" стигнаха до успеха с попадение на бившия играч на играч на ЦСКА Светослав Петров.

Другите победители в отделните зони се очаква да станат ясни до края на месец март. На Югоизток спорът е между Нефтохимик Бургас и Локомотив Пловдив. На Североизток ветераните на Черно море, които победиха с 2:0 ветераните на Спартак Варна, очакват победителя от мача между Лудогорец и Дунав Русе. 

На Северозапад ветераните на Литекс Ловеч ще срещнат победителя от срещата между ветераните на Монтана и тези на Враца.

Победителите от четирите зони се класират за полуфинал на първенството, където след жребий ще бъдат определени двойките, от които ще станат ясни и двата финалиста.

През 2018 година титлата при ветераните бе спечелена от отбора на Витоша Бистрица, който победи на финала Нефтохимик с 6:3./БТА