Наставникът на Витоша Бистрица Енгибар Енгибаров призна, че петте поредни загуби на „тигрите” в efbet Лига не го притесняват. Причината е, че отборът разполага с много млади играчи, но се надява с времето опитът им да нарасте и да започнат да се записват победи.

„За мен лично не е притеснително, че пак паднахме. Мисля, че контузията на Емил Гъргоров се отрази и сами виждате, че по време на мача футболистите, които играят са до 20-годишна възраст. Даваме им път. При всяко положение не сме добре точково, но мисля, че играем с толкова млади футболисти заслужаваме адмирации”, започна Енги.

„На мен не ми е повлияло, че Дунав е успешен срещу Витоша. Статистиката е за другите, на мен не ми повлия. Факт е, че след като Гъргоров се появи на терена стигнахме до положения, а и присъствието му по някакъв начин ни дава повече в нападение. По всяка вероятност дава самочувствие на по-младите”, продължи Енгибаров.

„Аз още в самото начало казах, че Кабов и Димитров са тук, защото имат качество. Минали са през школи, но им трябва време да се адаптират и мисля, че с времето ще допринесат за нивото ни. В efbet Лига няма лесни мачове, но продължаваме напред. Хората, които разбират от футбол, виждат играчите ни и бюджета. Ако имаме по-опитни футболисти, ще изглеждаме по коренно различен начин, но с тези момчета това са възможностите на Витоша”, продължи той.

„Имам сантименти към отбора на Дунав, защото тук ми свърши футболната кариера. Професионалисти сме и се срещаме, надявам се да ги бием във втория мач”, завърши Енгибар Енгибаров.