Отборът на Етър постигна разгромна победа с 6:2 при гостуването на Витоша Бистрица в последния двубой от 23-тия кръг на efbet Лига. Двубоят се превърна в най-резултатния от началото на сезона, като точни за „великотърновци“ бяха Александър Дюлгеров, Яни Пехливанов, Флорент Боджадж, Иван Стоянов и Тонислав Йорданов, като Веселин Минев си отбеляза и автогол. За „тигрите“ точни бяха Илия Димитров и Кристиян Кочилов.

18 снимки

Двубяот започна в бавно темпо, но само в рамките на 5 минути гостите съкрушиха домакините си с три безответни гола. Първо в 11-та минута след центриране на Яни Пехливанов се получи поредното меле в наказателното поле на "тигрите", след което Александър Дюлгеров се оказа най-съобразителен, за да направи резултата 1:0. 

Само 60 секунди по-късно момчетата на Петко Петков вкараха и втори гол. След бърза атака по левия фланг Милчо Ангелов пласира центриране, успоредно на гол линията, където Флорент Боджадж засече, а Веселин Минев в опита си да изчисти довкара топката в собствената си вкара. 

Още три минути отнеха, за да направят нещата за "тигрите" почти безпомощни. След нова чудесна комбинация между Божидар Кацаров и Милчо Ангелов последният намери Яни Пехливанов на далечната греда, който не остави никакви шансове на Християн Василев за тртеи път, за да направи резултата класически. 

В 31-та минута домакините получиха надежда за обрат. След опит за центриране от страна на Кристиян Кочилов беше посрещната от Антон Огнянов, който обаче фаулира съперник и главният съдия посочи точката за 11-метров наказателен удар. Зад топката застана именно Кочилов, който не сбърка за 1:3. 

В 41-та минута обаче авансът на гостите от 3 гола отново беше възвърнат. След дълга топка от вратаря Христо Иванов към нападателя Боджадж защитникът на Витоша Евгени Зюмбулев увисна и позволи на Боджажд да стреля с едно докосване, за да препарира Василев за 4-ти път. 

В 50-та минута домакините застрашиха вратата на гостите си от Велико Търново. "Тигрите" получиха възможност да изпълнят пряк свободен удар от около 25 метра. Зад топката застана Атанас Кабов, който стреля и принуди Христо Иванов да се намеси стабилно, за да предотврати попадение във вратата си. 

Девет минути по-късно обаче все пак момчетата на Асен Букарев стигнаха до второ попадение. След изстрел отдалеч на Атанас Кабов вратарят на гостите Христо Иванов не се намеси изобщо добре и изпусна топката пред вратата си. Илия Димитров беше на правилното място, за да направи добавката за 4:2. 

В 65-та минута головете във вратата на Християн Василев се увеличиха с още един. След чудеса комбинация през центъра на терена Милчо Ангелов намери пробива на Иван Стоянов, който не остави шансове за Василев, излязал само срещу вратаря на Витоша. 

Головете обаче не бяха приключили тук. В 76-та минута авансът на Етър стана от 4 попадения. След центриране на Красимир Станоев от свободен удар резервата Тонислав Йорданов успя да гърдира в наказателното поле и да прати топката за 6-ти път за гърба на безпомощния Християн Василев. 

До края на срещата нови попадение не паднаха и по този начин Етър се поздрави със заслужени 3 точки. Това изкачи отборът на Петко Петков до 10-та позиция в класирането с актив от 23 точки, докато Витоша продължава да затъва със само 5 пункта от 23 мача. 

Витоша - Етър 2:6

0:1 - Александър Дюлгеров (11)

0:2 - Веселин Минев (автогол, 12)

0:3 - Яни Пехливанов (15)

1:3 - Кристиян Кочилов (31)

1:4 - Флорент Боджадж (41)

2:4 - Илия Димитров (59)

2:5 - Иван Стоянов (65)

2:6 - Тонислав Йорданов (76)

Ето и съставите на двата тима: 

Витоша: Християн Василев, Евгени Зюмбулев, Станислав Маламов, Кристиян Кочилов, Илия Димитров, Георги Амзин, Богомил Дяков, Йордан Минев, Веселин Минев, Четил Садула, Венцислав Бонев;  

Етър: Христо Иванов, Красимир Станоев, Милчо Ангелов, Никола Колев, Флорент Боджадж, Яни Пехливанов, Александър Дюлгеров, Антон Огнянов, Божидар Кацаров, Здравко Запрянов, Иван Скерлев;