Вратарят на Витоша Бистрица Християн Василев не скри задоволството си от спечелената първа точка като гост от неговия тим през сезона. Бистричани стигнаха до 1:1 при визитата си на Ботев Враца, а стражът се превърна в Играч на мача в анкетата на Gong.bg, след като направи цели девет спасявания.

„Благодаря на хората, които са гласували. Тази бутилка не е само за мен, а за целия отбор. Ако не бяха съотборниците ми нямаше да бъда избран за Играч на мача.Жизнено важна точка записахме днес. Всяка точка е важна, надявам се да продължим възхода, защото днешното равенство мога да го определя като успех за нас”, коментира той след мача.

„Не мога да кажа, кое спасяване беше най-трудно. Ситуациите са различни, ударите също. Радвам се, че успях да ги спася. Беше много важно днес да се представим на едно добро ниво и да вземем точка. Второ, беше важно и за мен лично и за самочувствието ми заради грешката в миналия кръг. Миналия мач трудно го приех. Благодарение на съотборниците и треньорите ми, днес забравих тази грешка”.

„Не искам да коментирам решението за дузпата. Има хора, които си гледат съдийството, те нека да коментират. Мачът не бе специален за мен заради това, че баща ми стоя на противниковата резервна скамейка. Не се случва за първи път. След мача се поздравихме и си пожелахме успех”, завърши Християн Василев.