Отборът на Левски постигна изразителна победа с 3:1 над Витоша Бистрица в първата и единствена контрола на „сините” преди подновяването на първенството в efbet Лига. Двубоят се явява генерална репетиция за тима от стадион „Георги Аспарухов” преди дербито с шампиона Лудогорец идния петък.

Мачът на „Герена” се играе пред празни трибуни, заради противоепидемичните мерки, но на трибуните все пак бе новият силен човек в Левски Наско Сираков. Той бе в компанията на баскетболния треньор Тити Папазов.

Срещата е изгледана на живо също и от националния селекционер Георги Дерменджиев.

Левски се наложи безпроблемно след голове на Найджъл Робърта, Мартин Петков и Хали Тиам, а точен за гостите бе Илия Димитров през втората част. Станислав Иванов от състава на домакините пък пропиля дузпа и така пропусна да направи успеха на своя тим още по-изразителен.

LAP.bg
49 снимки

Очаквано мачът започна с превъзходство на домакините от Левски, които взеха инициативата още от първата секунда. Пет минути след първия съдийски сигнал, „сините” стигнаха до два поредни корнера, но без да застрашат противниковия страж. Преди това рожденикът Паулиньо имаше добра възможност, но се засуети и не успя да отправи удар. Първата отлична възможност за Левски дойде в 7-ата минута, когато Райнов изведе капитана Иван Горанов на стрелкова позиция. Бранителят стреля с левия крак по диагонала, но прати топката покрай вратата.

Следващият шанс отново бе на сметката на Левски, като този път самият Райнов не успя да стреля точно от трудна позиция и удар от въздуха след центриране от фаул отдясно.

Първата реална голова възможност обаче дойде в 19-ата минута и изненадващо или не, бе за Витоша. След продължителна атака, топката бе пратена отдясно към Георги Амзин, който без подготовка стреля в близкия ъгъл на вратата, където Миятович внимаваше и парира изстрела.  

В 27-ата минута Паулиньо проби много добре отляво, преодоля двама защитници на Витоша и навлезе в наказателното поле, но силният му изстрел премина високо над вратата. 

Резултатът в мача бе открит в 38-ата минута след хубава атака на „сините” отляво. Мартин Райнов изведе много добре отляво Спиерингс, който напредна и видя своя сънародник Найджъл Робърта в наказателното поле. Голмайсторът на домакините въобще не се поколеба и стреля с левия крак, за да преодолее стража на Витоша.


Само осем минути след подновяването на играта през втората част, Левски нанесе втори удар чрез резервата Мартин Петков. Юношата на „сините” се разписа с второто си докосване в срещата. След хубав пробив на Ивайло Найденов отдясно, топката бе центрирана около точката на дузпата, където Петков овладя спокойно и със силен шут я отправи в мрежата на гостите.  

Футболистите на Витоша показаха характер и успяха да се върнат в мача с образцово попадение. Точен за гостите бе Илия Димитров, който засече прострелно центриране отдясно.

В крайна сметка Хали Тиам, който взе капитанската лента през втората част оформи крайния резултат след силен шут в 77-ата минута. Изразителната победа на „сините” можеше да бъде и по-голяма, но Станислав Костов не успя да се разпише от бялата точка, след като именно той бе спънат за наказателния удар. Костов заложи на техниката и прати топката в напречната греда.

Следващият мач на Левски е в петък срещу шампиона Лудогорец и ще може да го наблюдавате в пряко предаване по DIEMA SPORT. В GONG.bg пък ще намерите всички голове и отзиви след мача.

ЛЕВСКИ – ВИТОША 3:1

1:0 Робърта 38'

2:0 М.Петков 53'

2:1 Илия Димитров 69'

2:1 Хали Тиам 77'

Рефер: Волен Чинков

Левски:  Миятович, Горанов, Ейолфсон, Каргас, Лозев, Райнов, Славчев, Паулиньо, Спиерингс, Иванов, Робърта

Резерви: Георгиев (В), П. Иванов (В), Найденов,  Алар,  Мазурек,  Димитров,  Нашименто,  Насиру,  Тиам,  Костов,  Юруков, Петков

Витоша: Кацарев, Бонев, Алексаднров, Дилчовски, Дяков, Кочилов, Сила (Първанов 30'), Кабов, Станкев, Амзин, Костадинов