Сблъсък между Давид и Голиат. Поне така изглежда на пръв поглед срещата между Локомотив Пловдив и Витоша Бистрица от 24-тия кръг на efbet Лига. Два тима с коренно различни цели и амбиции. Двата тима са на противополжните полюси в класирането.

Локомотив виза в двубоя като полуфиналист за Купата на България и продължава да преследва защитата на отличието, след като се справи с ЦСКА 1948 през седмицата. Със своите 45 реализирани попадения тимът на Бруно Акрапович е най-резултатния в първенството. В последния кръг пловдивчани стъпиха накриво срещу Берое, но и отборите около тях също направиха грешни стъпки.

"Срещу Витоша Бистрица ще бъде труден мач. Искам тотална концентрация от играчите, ще правим силни тренировки, ще се подготвим тактически и ще искам сериозно отношение към мача", заяви наствникът на тима Бруно Акрапович.

Витоша пък отборът с най-слаба защита. След тежкото поражение от Етър с 2:6, бистричани вече имат 50 инкасирани попадения за 23 кръга. Спасението и оставането в елита стават все по-юлизиорни за "бистришките тигри".

"Самите футболисти имат сили да са много по-добри от това, което показват. Не знам дали има психологически проблем, но поведението, не играта им, поведението им не отговаря на това, което трябва да бъде. С такива детински грешки няма как да стане срещу никой. Преди един кръг играхме доста по-добре, почти бяхме готови за победа, момчетата се справиха много добре, но имахме малшанс", сподели старши тренорът на Витоша Асен Букарев.