Славия гостува днес от 16:00 часа на Витоша в Бистрица в опит да постигне четвърта поредна победа в efbet Лига.

В предишните си три мача подопечените на треньора - Златомир Загорчич заслужиха победи с по 1:0 над Ботев Пловдив и Царско село, а в последния кръг се наложиха над Берое с 2:1, което доведе до сътресения в Стара Загора. При успех над един от аутсайдерите в първенството, Славия ще си върне мястото в първата шестица и ще изравни постижение от 2011 година, когато за последно постигна четири поредни успеха в първенството.

Витоша Бистрица е традиционно труден опонент за Славия. В първия кръг “белите” стигнаха до трите точки след обрат от 1:2 до 3:2. Треньорът - Загорчич предупреди играчите си да не си позволяват никакво подценяване на съперника. Сърбинът вече може да разчита на голяма група футболисти, като няма да разчита единствено на Ертан Томбак. Очаква се Загорчич да пусне от началото опитните асове Илиян Мизански и Дарко Тасевски.

Възходът на Славия е направил впечатление в лагера на Витоша. Треньорът - Енгибар Енгибаров обаче вярва, че футболистите му имат сили да спрат “белите” и да вземат реванш за загубата на “Овча купел”.

Днешният двубой ще бъде пропуснат от нападателя - Илия Димитров, който е извън строя до края на сезона. Поради наказание извън сметките е и звездата – Емил Гъргоров - Бадема.