Старши треньорът на Арда Кърджали Стамен Белчев сподели след победата с 2:0 над Витоша в мача от 17-ия кръг на първенството, че тимът му е тренирал статичните положение преди мача. Именно след изпълнение на корнер дойде първият гол в срещата, който се проведе под проливния дъжд в Пловдив.

„Важна победа за нас, срещу отбор, който в последно време показва добро лице. Мисля, че и двата отбора бяха максимално затруднени при тези атмосферни условия. Много важни бяха тези статични положения в такова време, както и ранният гол.”

„При нас нямаше как да е по друг начин, трябваше да се опитаме да играем малко по-директен футбол, но залагахме много на статични положения. Вчера работихме върху тях и се радвам, че днес едното се получи”, сподели Стамен Белчев.

„Очаква ни много труден мач срещу Локо Пд, имат постоянство в играта, но от нас очаквайте, че ще играем футбол. Михаил Александров и Спас Делев са с контузии, медицинският щаб прави всичко възможно да ги върне в редиците, но няма да избързваме с тях. Мисля, че до 10 дни Спас Делев ще е готов”, коментира още Белчев.