Старши треньорът на Витоша Бистрица Енгибар Енгибаров бе категоричен, че не бива отборът му да бъде отписван от битката за оцеляване в елита. Тимът записа първа победа миналата седмица, след като спечели с 3:2 срещу Царско село. Въпреки това Витоша продължава да бъде на последно място в класирането, на пет точки зад 13-ия Дунав Русе.
 
"Успехът ни срещу Царско село бе напълно заслужен. Бяхме разузнали добре съперника и знаехме отлично силните и слабите му страни. Най-важното е, че момчетата показаха характер. Убеден съм, че с всеки изминал мач ще се развиваме и ще ставаме все по-добри", сподели Енгибаров.
 
"Доста рано е да ни отписват, тъй като се вижда, че нашият отбор все още работи по селекцията. Имаме много млади момчета и тепърва изграждаме състава. Напуснаха ни много играчи и това неимоверно се отрази на представянето. Нужно е време на новите, за да свикнат с обстановката и разкрият пълния си потенциал", коментира още треньорът.
 
"Период на адаптация във Витоша не ми е бил нужен, тъй като целият ми съзнателен живот е преминал във футбола. Харесаха ми вижданията и начинът, по който се мисли и работи в Бистрица. Смятам, че това е пътят - да се развиват млади играчи. Атмосферата във Витоша е страхотна и според мен най-важното е, че това е един социален проект", допълни наставникът.