Отборът на Витоша Бистрица ще бъде без най-опитния футболист в редиците си за на практика най-важния си мач този сезон. Голямата звезда на "тигрите" Емил Гъргоров няма да е на линия за предстоящия на 30 май бараж за оставане в Първа професионална лига.

Бистричани чакат крайното класиране във Втора лига, за да разберат дали ще спорят с Монтана или с Арда Кърджали за запазване на елитния си статут. Но задачата им се очертава изключително трудна без най-креативния им играч. 

Плеймейкърът на "тигрите" бе наказан за една среща от Дисциплинарната комисия към Българския футболен съюз заради инцидента в края на двубоя с Дунав Русе, загубен с 0:1. Гъргоров се замеси в мелето, инициирано от Светослав Ковачев. Впоследствие, по сезиране на Комисия "Етика и феърплей", петкратният шампион на България се оказа със спрени права за една среща и глобен с 500 лева.

Той по принцип трябваше да изтърпи наказанието в предстоящите срещи с Верея от финалните баражи, но след като старозагорци бяха извадени от елитната група, санкцията му остава за директната битка за място в Първа лига с представителя на втория ни ешелон.