Наставникът на Витоша Бистрица Костадин Ангелов акцентира върху многото пропуски, които са направили неговите възпитаници в първата среща от баража за оцеляване срещу Пирин. Благоевградчани взеха крехък аванс от 1:0 преди реванша в югозапада, а специалистът обясни, че изглежда трябва да бъдат увеличени размерите на вратата, за да може „тигрите“ да се разпишат. Той добави, че вярва, че момчетата му ще изиграят следващия мач като мъже и не изключи възможността за победа.

„Трябва да ни разпънат вратата с по два метра да е по-голяма, евентуално да уцелим. Изпуснахме смешни ситуации за гол. В същото време вече не знам колко пъти се показва на играчите какви трябва да са позициите им при статичните позиции. Не знам какво мога да направя вече. 4-5 пъти играхме с Пирин, толкова гледахме видео. Има още един мач. В минорно настроение сме. Ние трябва да се борим. Всички ни бяха отписали през целия шампионат сега пак. Нашата цел е да се борим. Не съм сигурен дали трябваше да загубим този мач. В голяма част от него се старахме и имахме ситуации за гол“, започна Костадин Ангелов пред DIEMA SPORT след двубоя.

„Нямаме проблеми с играчите. Днес им казах, че съм горд с тях, независимо от всичко. Ние сме отбор с едно две нови попълнения. Всеки играч има огромен прогрес. Ако в другите тимове имаше селекции и чужденци с високи заплати, знаете какво е нашето състояние. Всеки играч е напреднал“.

Запитан за ситуацията с гола, специалистът обясни: „Колебание между двама души, не знам защо се притесняват да чистят напред и в тъч. Напрежение има и това оказва влияние. В последния мач ще има напрежение и всичко. Ние трябва да излезем и поне да покажем, че смее мъже. Човек има и загуби, и падения, но най-важно е да пада като мъж и да губи като мъж. Вярвам, че така ще стане. Ще изиграят силен мач като мъже и не изключвам възможността да спечелим“.

„Аз не вярвам в късмета. Ти сам си го изработваш. Сигурен съм, че сме на първо място по участие на най-много хора в стартовия състав. Всички наши играчи са започвали мачове. Търсим варианти. Ще видим последния мач“.

„Имаше някакво развитие. Не ми хареса как започнахме мача. Не може да сме у дома и да започнем така колебливо. Имаше притеснение в някои играчи. Мисля, че смелостта е нещо, което в доста моменти ни липсва“, завърши Ангелов.