Новият сезон на Първа лига стартира с мача Витоша Бистрица и Дунав Русе. Двата отбора завършиха в самия край на класирането предходния сезон, като се спасиха от изпадане в последните акорди на първенството.

Витоша започва с нов треньор, като Росен Кирилов поема кормилото на бистричани, а Костадин Ангелов е в спортния щаб. Това не би трябвало да е стресова ситуация за "тигрите", тъй като самият Ангелов я анонсира.

Иначе през лятото нямаше кой знае какви сътресения и подмяна на състава. Напуснаха петима играчи, които бяха сред най-опитните, като Даниел Пеев, Николай Христозов и Орлин Старокин. На техните места дойдоха шест нови момчета.

Дунав от своя страна привлече почти един отбор нови, като бе напуснат от осем други футболисти. Повечето от тях имаха огромна роля за добрите изяви на отбора в последните два сезона, но сега е време за ново предизвикателство.

Какво предстои да се случи в този много интересен мач между два от тимовете, които бяха вплетени в силно съперничество на дъното миналия сезон, предстои да разберем със старта на новия шампионат в Първа лига.

Този мач можете да гледате в ефира на DIEMA SPORT от 18:30 часа, а за вас ще го следим минута по минута на GONG.BG. Ще можете да го гледате онлайн на нашата платформа PLAY DIEMA XTRA, ако предпочитате такъв вариант.