"Момчетата са в много добро настроение, празнично, но трябва да се организираме и да се настройваме за пролетта. Това е групата, с която ще работим до края на сезона- няма нови хора, няма и напуснали. До 28-и януари ще тренираме в София на стадион Академик, който е взет от нашия клуб. Ще използваме залата, фитнес-центъра, изкуствения терен особено заради студеното време", каза старши треньорът на Витоша Бистрица Росен Кирилов на първата тренировка на отбора за 2019-а година.

На 26-и януари е и първата контрола на тима- срещу третодивизионния Марица, като все още не се знае къде ще се проведе.

От 28-и януари до 8-и февруари тимът заминава на лагер в Анталия, където ще изиграе четири контролни срещи.

"За пролетта трябва да работим върху всички детайли от играта, за да изглеждаме по-добре и най-важното: да сме постоянни в представянето си. Нашата политика е да работим с тези хора, защото смятаме, че те имат още по-голям потенциал. И този потенциал ние трябва да го разгърнем", каза още бившият централен защитник и участник на Евро 2004.

Групата на бистричани е от 24 човека, като с отбора тренира и малийският футболист Сила. Той е със статут на бежанец и за момента няма как да бъде картотекиран, тъй като документите му за временно пребиваващ не позволяват.

Младокът се подготвя с Витоша Бистрица от почти два месеца, на 21 години е и показва заложби. /БТА