Отборът на Ботев Пловдив посреща Витоша Бистрица от 17.30 часа в понеделник, 10-и декември, в последен мач от 19-ия кръг на Първа професионална лига.

Можете да следите развитието му минута по минута в GONG.BG.

Също така можете да го гледате пряко в онлайн платформата PLAY DIEMA XTRA, както и по телевизия DIEMA SPORT, а можете да го слушате по Дарик радио.

Тимът на Ботев в момента е пети с 32 точки, а Витоша Бистрица заема 11-ото място с 19 точки.

Треньорът на пловдивчани Николай Киров иска 6 точки в следващите два кръга, а Тодор Неделев заяви, че целта на Ботев е участие в Лига Европа.

Новините от клуба сочат още, че продължават преговорите с Густаво Афонсо и Стивън Петков за нови договори.

Тимът на Витоша пък е без победа като гост от август месец. Контузени са Християн Василев, Радко Мутафчийски и Георги Купенов.

С гола си в пловдивското дерби в миналия кръг Кристиан Димитров (Ботев) стана най-резултатният защитник през настоящия сезон – вече има 3 попадения в актива си.

Ботев Пловдив е в серия от 4 поредни победи на свой терен след загубата с 2:3 от Лудогорец на 23 септември, дошла след пълен обрат от 2:0. Останалите поражения в Коматево бяха от Левски и Локо Пловдив с по 0:1.

Витоша загуби последните си 3 гостувания с един и същи резултат 0:3 – срещу Дунав, ЦСКА и Лудогорец, а поредните поражения на тима на чужд терен вече са 7.

Николай Георгиев вече е вратарят с най-много мачове за Витоша в елита – 20, изпреварвайки Християн Василев с 19. Останалите, заставали под рамката за тима, са Михаил Иванов с 12 срещи и Николай Радев с 3.

В миналия кръг срещу Верея Четин Садула стана третият футболист, вкарал 2 гола в една среща за бистричани в елита, след Григор Долапчиев и Даниел Кутев.