Ботев Пловдив победи Витоша Бистрица като гост с 4:2 в мач от 11-ия кръг на Първа лига. Пловдивчани стигнаха до успеха в добавеното време на двубоя. За "канарчетата" точни бяха Виана на два пъти, Стивън Петков и Лазар Марин, а за домакините реализираха Пеев от дузпа и Цанков.

Срещата започна вихрено като двата тима си вкараха по един гол в рамките на 6 минути. Първо във втората Виана се разписа и изведе момчетата на Николай Киров напред. Четири минути по-късно Пеев се разписа от дузпа, след като Терзиев наруши праилата срещу Гьонов в наказателното поле, но при атаката футболистът на домакините си пое топката с ръка, което не беше отразено от съдиите.

До почивката Бризола и Афонсо пробваха да накажат вратаря на Витоша Василев, но не сполучиха, а най-чистото положение за домакините пропусна Михаил Петров.

През втората част Фернандо Виана отново даде аванс на Ботев в 52-ата минута с отлично изпълнение и диагонален удар.

Витоша не се предаде и изравни с гол на Цанков в 66-ата минута с отлична атака.

Срещата вървеше към закономерно равенство 2:2, когато Ндонгала даде перфектен пас отляво на Стивън Петков и той матира Василев в добавеното време на срещата. Минута след като влезе в игра Марин фиксира крайното 4:2, за да донесе трите точки на Ботев.

С тази победа "канарчетата" вече са седми с 14 точки, а Витоша е на последното място с 2.

Съставите на двата тима:

Витоша: Василев, Гочев, Узунов, Гьонов, Кочилов, Мутафчийски, Петров, Цанков, Пеев, Василев, Лазаров

Ботев: Чворович, Панов, Терзиев, Димов, Минев, Юсеин, Балтанов, Бризола, Неделев, Виана, Ндонгала

съдия: Драгомир Драганов