ЦСКА победи Витоша Бистрица с 2:0 като гост в двубой от 19-ия кръг на Първа лига. Головете за успеха реализираха Лое и Десподов. След този успех ЦСКА е лидер в класирането с актив от 44 точки, но с мач повече от Лудогорец, който има 42. Витоша е на последното място с 4 точки. 

През първата част ЦСКА логично беше по-добрият тим на терена и търсеше попадение. Атаките към Иванов започнаха от първите минути, но отбраната на Витоша се справяше със ситуациите.

Удари на Кубемба и Енрике Рафаел не намериха целта в първите минути на срещата. В 16-ата минута опасна атака на Григор Долапчиев беше спряна от несъществуваща засада.

Десподов пропусна да открие резултата в 18-ата минута, когато от пряк свободен удар прати топката встрани от вратата. Атаките на ЦСКА не спираха и закономерно в 42-ата минута след удар на Десподов намери напречната греда, кълбото се върна в Лое, който я вкара в мрежата.

Десподов: Не следим Лудогорец

През втората част атаките към вратата на Иванов не спираха и обсадата даде резултат в края на мача, след като в 88-ата минута Десподов матира бранител на Витоша и с неспасяаем шут матира Иванов.

Пропуски пред вратата на Витоша направиха Кулма, Енрике, Недялков, а Витоша разчиташе на епизодични контраатаки, но те не дадоха резултат.

В крайна сметка ЦСКА спечели и вече е лидер с 44 точки, а Витоша е на последната позиция с 4.   

Долапчиев беше спрян с несъществуваща засада при атака на Витоша

Ето и съставите на двата отбора:

Витоша: Иванов, Гочев, Върбанов, Узунов, Гьонов, Цанков, Христозов, Долапчиев, Мутафчийски, Садула, Лазаров

ЦСКА: Черниаускас, Недялков, Чорбаджийски, Бодуров, Манолев, Малинов, Лое, Рафаел, Десподов, Педро Родригес, Кубемба