С късна драма, пълен обрат и класата на Мартин Камбуров отборът на Берое се поздрави с успеха срещу Витоша с 2:1. Нападателят реализира два гола и отново се превърна в герой за своите, след като донесе победата в самия край на мача.

Срещата от 12-ия кръг на Първа лига се игра на стадиона в Бистрица.

Берое постигна пълен обрат, след като победи своя съперник, който поведе през първото полувреме с гол на Четин Садула.

Дебют за тима от Стара Загора записа новото попълнение Владимир Гаджев.

Отборът на Берое започна добре мача, с повече амбиции за успеха. Въпреки това в 18-ата минута домакините първи стигнаха до попадение. Милен Желев допусна груба грешка, след като не успя да овладее топката, Четин Садула обаче се възползва от това, пое топката пред наказателното поле, напредна и препарира вратаря на гостите Душан Перниш за 1:0.

Последваха силни минути за домакините, които опитаха на няколко пъти да преодолеят защитата ма старозагорския тим.

Малко по малко обаче играчите на Александър Томаш отново си върнаха владението на топката и закономерно стигнаха до изравнителен гол.

В 37-ата минута Владимир Гаджев демонстрира чудесните си качества още в първия си мач за зелените, с чудесен извеждащ пас към Мартин Камбуров, който зад защитата на домакините прати топката в средата на мрежата на Витоша. Това бе и гол номер 209 за нападателя в елита на България.

През второто полувреме Берое започна все по-лесно да преодолява защитната линия на домакините, особено благодарение на Владимир Гаджев и Мартин Камбуров. Комбинациите между двамата опитни играчи на няколко пъти създаде проблеми на Витоша.

Гостите бяха далеч по-убедителни от своя съперник, който действаше много убедително в защита. Вратарят на "тигрите" Християн Василев също се намеси с вещина на няколко пъти, за да затрудни максимално Берое.

Пълният обрат обаче настъпи в края на мача, едва в 89-ата минута. Класата на Мартин Камбуров си каза думата.  След центриране от фаул, нападателят се позиционира на точното място, изчака точния момент, за да засече топката с глава за 2:1. Това бе гол номер 210 за Мартин Камбуров в елита на България.

Мача изгледа старши треньорът на ЦСКА Нестор Ел Маестро, който от първо лице разучаваше Берое. Двата тима ще се изправят един срещу друг в 13-ия кръг на шампионата на 27 октомври, събота, а няколко дни по-късно ЦСКА среща и Витоша за Купата на България. В следващия си мач "тигрите" гостуват на Локомотив Пд.

След успеха Берое заема 4-о място във временното подреждане с 23 точки. Витоша е на 10-о с 13 пункта.

Стартови състави:

Витоша: Християн Василев, Тодор Гочев, Кристиан Узунов, Румен Гьонов, Четин Садула, Михаил Милчев, Георги Купенов, Иван Вълчанов, Лъчезар Котев, Наско Милев, Стефан Христов.

Берое: Душан Перниш, Милен Желев, Александър Цветков, Мартин Камбуров, Александър Василев, Владимир Гаджев, Георги Ангелов, Камен Хаджиев, Рубен Бригидо, Иван Минчев, Вандерсон Виана.

Съдия: Николай Йорданов

Развитието на двубоя минута по минута можете да видите ТУК!