Ръководството на Витоша Бистрица нееднократно през последните години публично е заявявало намерението си да демонстрира поведение, коренно различно от общоприетото у нас до момента, се казва в официалната позиция на клуба, продиктувана от случая с трима младежки национали на България, сред които Наско Милев.

Ето и как продължава становището на Витоша Бистрица:

Желанието на всички, част от „Семейството на Витоша“, е нашият клуб да бъде „пристан“ на етичността, коректността, честната работа и усърден труд.

Неслучайно само преди месец бе разработен и специален „Морален кодекс“, с който целим да изградим ценностната система на подрастващите в школата и да им покажем правилния път за развитие. Нормите за поведение обаче не важат единствено за децата и техните родители - те са за всички, които са свързани с идеята „Витоша“.

В тази връзка клубът изразява разочарованието си от случката с младежките национали във Франкфурт, в която бе замесен и нападателят на Витоша Наско Милев. Въпреки че нито се появява в кадър, нито влиза в тона на своите съотборници, Наско ще бъде глобен по вътрешния правилник, тъй като наред с многократното споменаване на неговото име бе опетнен авторитетът на клуба.

Да носиш герба на гърдите си, да бъдеш национал на България, е огромна чест, но и огромна отговорност.

Като представител на родината си, трябва да бъдеш пример за по-малките футболни таланти не само с поведението си на терена, но и извън него.

От БФС се сезираха заради детинското поведение на младежите

Вижте как младежки национали се возят на количка на летището