Отборът на Витоша Бистрица записа първа историческа победа в Първа лига. Успехът за тима на Костадин Ангелов дойде едва девет месеца след началото на сезона в българския елит, а в жертва на бистричани падна тимът на Черно море.

Витоша се наложи с 1:0, а паметния гол за победата вкара Даниел Пеев от дузпа през първото полувреме.

Витоша събра актив от 13 точки в редовния сезон и остава на последно място в крайното класиране, което означава, че тимът на Коце Ангелов ще се изправи срещу Дунав Русе в решителните плейаути за оставане в Първа лига.

Черно море пък ще трябва да изчака изхода от другия сблъсък в Група А на Втората осмица между Славия и Пирин. Ако днес „белите“ не загубят с повече от два гола, то съперникът на „моряците“ в плейофите ще бъде тимът на Септември София.

Проследете двубоя минута по минута ТУК.

Двубоят на стадиона в Бистрица започна равностойно, а първата опасна ситуация в срещата бе на сметката на гостите от Варна. След центриране на Кононго отляво, капитанът Георги Илиев се пребори за топката в наказателното поле и стреля с глава, но в аут.

В 14-ата минута Витоша бе много близо до откриването на резултата. Стефан Христов получи пас отляво, измъкна се от опеката на защитник на Черно море, навлезе в наказателното поле и стреля по земя. Дюлгеров обаче внимаваше на вратата на гостите и с крак изби.

След близо половин час игра дойде ред и на гостите да пропуснат стопроцентова възможност. След поредния си рейд по лявото крило Кононго изсипа топката в наказателното поле. Ради Василев не успя да играе, но за негово щастие коженото кълбо се озова в Илиев. Капитанът на Черно море пробва удар от въздуха, но изпълнението му не се получи. Все пак топката попадна отново във Василев, който останал очи в очи с вратаря, стреля покрай вратата.

В 35-ата минута Витоша стигна до дузпа. Даниел Кутев бе изведен в наказателното поле, стигна до топката, но излезлият да го пресрещне Иван Дюлгеров плонжира и го събори на терена. Главният рефер не се поколеба да посочи бялата точка.

Зад топката застана опитният Дани Пеев, който стреля силно и точно, за да даде преднина на своите.

През второто полувреме гостите от Варна определено бяха тимът, който показа по-добра игра, но късметът не бе на тяхна страна. Фрапантни пропуски направиха Фабио Мартинс, който днес записа първия си мач като титуляр за „моряците“, Даниел Димов и Георги Божилов.

В 51-ата минута Георги Илиев получи на лявото крило и центрира в наказателното поле, където Минков овладя и подаде към Мартинс, който бе на чиста позиция. Топката рикошира в тялото на защитник, а след това и в страничния стълб, за да попадне в ръцете на вратаря на домакините. Малко по-късно отново той имаше шанс, но отново не сполучи.

Минутки преди последния съдийски сигнал Даниел Димов стреля с глава след центриране от корнер, но силният му удар попадна в тялото на вратаря, който успя да спаси.

ВИТОША - ЧЕРНО МОРЕ 1:0

1:0 Пеев 36' (д)

Витоша - Черно море

източник: Gong.bg