Треньорът на Витоша Бистрица Росен Кирилов коментира предстоящия мач срещу Левски от 22-ия междинен кръг на Първа лига. Според специалиста „сините“ няма как да допуснат подценяване, тъй като тимът от Герена преминава през напрегнат момент. Наставникът също така добави, че бистричани трябва да играят на предела на възможностите си срещу гранда от „Георги Аспарухов“.

Кирилов коментира и поражението на „тигрите“ от Ботев Враца в 21-ия кръг, като сподели и че в Бистрица не планират привличането на нови играчи, тъй като са доволни от тези, с които разполагат.

 „Доволен съм от подготовката, която проведохме в Турция.  Мисля, че всичко, което бяхме решили да направим, го свършихме, Но изцяло ще съм доволен, като видя резултати. Подготовката ще е сполучлива, когато има резултати. Първия мач стартирахме със загуба. Мисля, че отборът игра добре, в по-голямата част от мача бяхме по-добрия отбор, имахме по-чистите положения, но за съжаление не успяхме да реализираме първи. И с оглед на изключително тежкия терен бе ясно, че който отбележи първи, ще спечели. Така и стана“, започна Кирилов.

„Рецептата е ясна. Футболистите трябва да играят на предела на възможностите си. Въпреки че в момента не е в най-доброто си състояние и има някакви сътресения, Левски е голям гранд в българския футбол. Има на своя страна изключителна публика, има добри играчи, в момента и добър треньор, така че срещу тях винаги е трудно да се играе“.

„Аз не мисля, че Левски ще допусне подценяване, защото там сега има голямо напрежение. Усети се, вчера бях на стадиона. Има смяна на собственост, на треньор. Тегне голямо напрежение, не успяха да стартират с победа. Така че в сряда според мен ще излязат пределно мотивирани, за да са подготвени за ЦСКА. Нашият отбор обаче също ще е пределно мотивиран, така че ще е интересен мач“, продължи специалистът, който изгледа ремито на „сините“ с Локомотив Пловдив на Герена.

„Цел оставане в групата никога не е поставяна. Целта бе седмо-осмо място. Все още имаме шанс. Сега е важно всеки мач да играем на предела на възможностите ни и да побеждаваме. Това са краткосрочните цели. Не правим планове за бъдеше. Искаме всеки мач да дадем максимума като игра и да вземем максимума като точки“.

„Имаме само един нов футболист Юлиан Попев. Селекция няма да правим. Имаме си играчи. Абсолютна вяра имам в тях. Добри футболисти са. Нямаме нужда от други“, завърши Кирилов.

Левски гостува на Витоша на 20 февруари (сряда) от 17:00 часа. Срещата може да следите с Gong.bg, DIEMA SPORT, PLAY DIEMA XTRA и по Дарик радио.