Наставникът на Витоша Бистрица Росен Кирилов бе много доволен след убедителния успех с 3:0 на неговия тим над Етър Велико Търново. Треньорът на „бистришките тигри” си пожелае отборът му да бъде в тази форма и за решаващите мачове от сезона в Първа лига.

„Създадохме повече положения и вкарахме три гола. Мачът бе идентичен с предходния ни с Етър, който не спечелихме. Днес затворихме умело мача. През целия мач играхме страхотно на контраатака”, започна Кирилов.

„Преливането в двете фази на играта ни беше идеята да бъде точно такова. Когато противниковата защита е на висока линия, се опитвахме бързо да изкарваме топката. Надявам се влизаме в добра форма в тази фаза на сезона, тъй като е важно на този етап. В два мача имаме вкарани пет гола и нямаме допуснат. Дано до края продължим по същата възходяща линия”, акцентира той.

„Концепцията след Емил Гъргоров на отбора е същата, но той е голям играч с неоспорими качества. Дава ни допълнителна класа. Радвам се за Иван Вълчанов, тъй като направи силен мач. Вкара гол, можеше и още един да отбележи. До края на първенството ще гледаме да използваме всички играчи, за да не излизат от ритъм”.

„Мислим за последните и решаващи мачове и гледаме кой ще е четвърти в другата група. Гледаме всички мачове, като и Септември и Дунав играят силно. Трудно ще е, но ще се борим”, завърши Росен Кирилов.