Наставникът на Витоша Бистрица на Костадин Ангелов коментира загубата от Дунав с 1:3 в реванша от баражите за оставане в Първа лига. Специалистът изрази мнение, че отборът му е бил „скандален“.

Бистричани продължават да се борят за спасяването си, като сега ще се изправят срещу загубия от двойката Пирин – Етър.

„Казахте резултата – това е най-малкото, с което се разминахме. Бяхме скандални. Много слаби. Това е добре, че изиграваме един от най-слабите си мачове преди двата много важни за нас двубоя. Това бездушие мен лично ме изненада. То е нормално, когато мотивацията не е на нужното ниво. Не си готов да се бориш. В случая аз съм най-виновния. Аз някъде съм сбъркал“, започна Ангелов.

„Готвим се за едни неща, получава се съвсем друго. Елементарни грешки. Стратегията няма значение, когато правиш елементарни грешки. Никой не е застрахован от грешките“.

„Още повече Румен си изкара червен картон, това бе супер глупаво преди тези мачове. Надиграха ни по фланговете, в средата, не бяхме активни в пресата. Просто не бяхме на ниво“.

„Ние психологически проблем не трябва да имаме. Достатъчно падахме. За да се справиш с някаква трудност, ти трябва да си уверен, че може да се справиш, да се изправиш срещу нея. Да се срещнеш с нея. За нас психологическия проблем не бива да го има. Трябва да превъзмогнем себе си и да се преборим за мястото си. Нищо още не е загубено. Трябва да забравим страховете си. Когато стане това, човек е способен на чудеса“, добави Ангелов.

„Мисля, че това бе добро решение. Това ще свали темпото на футбола, а това не е добре за зрителя. Ние сме отборът с най-малко претенции за противник. И двата тима, бил съм треньор на Пирин, знам с какъв дух разполагат. Виждам с какви играчи разполага Етър. Ние уважаваме и двата съперника. Ние ще се постараем да ги победим и отстраним“, каза за финал наставникът на Витоша.