Наставникът на Витоша Бистрица Костадин Ангелов коментира предстоящата година и очакванията си за нея.

"През миналата година Витоша (Бистрица) имаше много голям късмет, защото отборът влезе в Първа лига. Това беше една от хубавите години в историята на клуба. Никой не очакваше да влезем в елита. Аз по принцип за всяко нещо съм оптимист, така че се надявам добрата серия за отбора да продължи", заяви старши треньорът на бистричани Костадин Ангелов.

След като изхвърлиха Нефтохимик след бараж в Стара Загора, за Витоша (Бистрица) започна трудното и тимът все още няма победа в елита, като имат пет точки от пет равенства в 20 мача.

"Оптимист съм и че Витоша Бистрица ще остане в Първа лига. Видяхте миналата година Монтана беше само на един мач, въпреки отчайващото положение, в което беше в огромен период от първенството. Във финалните баражи за оставане те победиха Локомотив (ГО), но не успяха да се справят с отбора от Б група.
Ние се подготвяме по програмата си за втората част от сезона, не правим крупни планове. При нас не всичко е на всяка цена и това ни освобождава от напрежение. Направихме грешка, че в началото започнахме да играем офанзивно. След това започнахме да играем дефанзивно, но ще намерим баланса", уверен е наставникът на Витоша Бистрица.

"Част от първото полувреме срещу Верея видях играта, която искам да показва Витоша Бистрица. Второто полувреме обаче беше разочароващо и точно това лице не мога да приема", допълни специалистът.

Попитан дали ще има нови попълнения, специалистът отговори: Ако са като нашите, няма нужда да се взимат нови футболисти. Искам да вземем хора, които да вдигнат класата. Малко вероятно е да вземем чужденци. Смятам, че ние сме талантлива нация, българите. И мисля, че може да се гонят цели и с българи.
Ангелов добави, че както миналата година, така и сега Витоша Бистрица ще тренира изцяло в български условия, а няма да прибягва до лагер в Турция.
"За нас е по-добре, защото противниците ни трябва да се адаптират. Нали все пак първенството ще се играе в България, а не в Турция. Но ние ще се борим за победа с всички отбори, за да ги победим. А накъде ще тръгне първенството, ще стане ясно в първите 5-6 мача.

Предвид класирането на отбора, Костадин Ангелов следи изкъсо и първенството във Втора лига. Той не пропуска мач на Царско село или Локомотив (София), а също така гледа и останалите мачове по телевизията./БТА