Отборът на Локомотив Пловдив победи с 2:1 Витоша Бистрица в мач от 13-ия кръг на Първа професионална лига. "Смърфовете", които не вкараха гол в последните си три мача от шампионата, записаха 3 точки и натрупаха 20.

Така Локо Пловдив изпревари Черно море на шестото място във временното класиране, изравнявайки се по точки с петия Ботев, който е с мач по-малко.

Тимът на Витоша пък допусна трета поредна загуба в Първа лига и остава на 10-о място в подреждането с 13 точки в актива си.

"Смърфовете" поведоха с 2:0 още до почивката с попадения на Димитър Илиев от дузпа в 19-ата минута и на Ален Ожболт, а в 73-ата Григор Долапчиев намали на 1:2.

Локомотив бе по-активният отбор в началните минути, но първата по-добра възможност бе за Витоша. Четин Садула получи от Долапчиев в 16-ата минута, но не успя да преодолее Мартин Луков.

Домакините получиха правото да изпълнят дузпа в 19-ата минута на двубоя. Посинкович бе съборен от Михаил Милчев в наказателното поле на Витоша, а Димитър Илиев бе точен от бялата точка за 1:0 за Локо Пловдив.

След попадението Витоша опита да изравни, като в 27-ата минута Григор Долапчиев отправи изстрел, но бе неточен. Пак той стреля в 32-ата минута, но отново встрани от вратата на Локомотив.

Нов шанс за Витоша се откри в 37-ата минута, когато Георги Купенов отправи удар с глава, но над вратата.

"Смърфовете" обаче се възползваха от втората си възможност и в 41-ата минута Ален Ожболт вкара страхотен гол за 2:0. Ожболт овладя топката на границата на наказателното поле, обърна се и реализира с чудесен техничен удар.

В края на полувремето Долапчиев изпълни пряк свободен удар за бистричани, но прати топката над вратата на Локомотив.

ВИЖТЕ РАЗВИТИЕТО НА МАЧА МИНУТА ПО МИНУТА

Второто полувреме започна с една по-изгодна възможност за Локомотив. В 52-ата минута Димитър Илиев, който прати топката на сантиметри от вратата на Витоша.

Пет минути по-късно Ивайло Лазаров пробва остро центриране в наказателното поле на Локомотив от статично положение, но Мартин Луков боксира топката и се справи с опасността.

Витоша показа, че няма да се предаде до края на мача и намали пасива си в 73-ата минута. Григор Долапчиев получи от Румен Гьонов и с хубав изстрел реализира за 1:2, давайки надежди на бистричани поне за точка.

В 76-ата влезлият току що като резерва Бирсент Карагарен можеше отново да върне аванса от два гола на Локомотив. Карагарен излезе сам срещу Християн Василев, преодоля го, но топката му избяга и успя да реализира.

В последните минути Карагарен опита нов удар, но прати топката встрани от вратата на Витоша, а минута по-късно Стивън Езе не успя да засече добре с глава центриране в наказателното поле.

Стартовите състави

Локомотив Пловдив: Мартин Луков, Милош Петрович, Асен Георгиев, Йосим Томашевич, Стивън Езе, Игор Банович, Янко Ангелов, Абделхаким Буна, Вилим Посинкович, Ален Ожболт, Димитър Илиев

Витоша: Християн Василев, Тодор Гочев, Румен Гьонов, Даниел Кутев, Михаил Милчев, Георги Купенов, Григор Долапчиев, Лъчезар Котев, Ивайло Лазаров, Стефан Христов, Четин Садула