5 от 7-те двубоя от 25-ия кръг в Първа лига бяха изиграни през уикенда, а те отново очертаха тенденции, които виждаме в последните седмици.

ЦСКА потвърди, че не се намира в добра форма, но пък "червените" ни демонстрираха отново и че желанието им за успех в борбата за титлата е огромно. С феноменален обрат в последните минути ЦСКА стигна до трите точки срещу Пирин.  В същото време преди дербито в последния кръг от редовния сезон Левски трябваше да преглътне ново разочарование - само 1:1 на "Георги Аспарухов" срещу Етър с изпусната дузпа на Филипе Нашименто в добавеното време.

Лудогорец стигна до комфортен успех срещу Черно море, Мартин Камбуров наказа своя любим Локомотив Пловдив, а Витоша Бистрица остана да търси първа победа след 0:0 със Септември.

Ето и подробностите от всички мачове:

ЦСКА - Етър 2:1

Както и срещу Етър, "червените" имаха огромни проблеми при гостуването си на Пирин. Ради Кирилов даде аванс на "орлетата" и до самия край не се виждаше как ЦСКА ще избегне поражението. Само че голямото желание доведе до нужния резултат. Резервата Александър Георгиев и обичайният заподозрян Фернандо Каранга направиха пълен обрат с голове след 88-ата минута.

Отзивите:

Белчев: Добре е, че влизаме в дербито с победа, макар и измъчена

Радуканов: Надиграхме ЦСКА в голяма част от мача

Стойчо Стоилов: ЦСКА е в криза, има отстъпление

Кристиян Малинов: Ще умрем, но трябва да победим Левски

Играч на мача: Радослав Кирилов


Левски - Етър 1:1

И ако ЦСКА не се намира в добра форма преди дербито, то същото се отнася и за Левски. "Сините" отново нямаха достатъчно идеи, за да победят Етър, макар и шансове за това да имаше предостатъчно. В големия грешник се превърна вратарят Николай Кръстев, чиято неумела изява позволи на гостите да поведат с гол на Велко Батрович в 61-ата минута. Малко по-късно Серджиу Буш изравни, но драмата предстоеше в края. "Сините" получиха право да изпълнят дузпа. Зад топката застана уж доказаният дузпаджия Филипе Нашименто, който обаче реши да стреля технично, но единствено успя да прати топката в аут.

Отзивите:

Роси: Запознат съм с всичко за ЦСКА

Холмар: Тежък мач, Купата е шансът ни за трофей

Балъков: Етър не е отбор, който трябва да отпадне

Христо Иванов: Някой ни погледна отгоре в последната минута

Венци Василев: Дузпа имаше, извиних се на Нашименто

Буш: Феновете ни заслужават повече

Играч на мача: Серджиу Буш


Лудогорец - Черно море 3:1

За шампионите и лидери от Лудогорец кръгът мина далеч по-леко - успех с 3:1 над Черно море. Вандерсон и Марселиньо набързо дадоха аванс за разградчани. Дани Кики сякаш върна интригата в 32-ата минута, но попадение на Върджил Мисиджан в края на първата част уби ентусиазма на "моряците".

Отзивите:

Херо: На моменти нямаше компактност в отбора

Вандерсон: С всеки мач ставаме по-добри и е нормално

Илиан Илиев: С една победа нещата ще тръгнат

Дани Кики: Отбор като Лудогорец наказва и най-малките грешки

Играч на мача: Вандерсон


Локомотив Пловдив - Берое 0:2

Кръгът започва на "Лаута", където гостите от Берое се наложиха с 2:0. Болезнен за феновете на Локомотив бе фактът, че първият гол в тяхната врата отбеляза легендата Мартин Камбуров, който от уважение не се зарадва. Педро Еуженио пък оформи крайния резултат.

Отзивите:

Томаш: Когато заиграхме нашата игра, резултатът сам дойде

Иван Иванов: Имаше ръка, преценката е на съдията

Камбуров: Уважавам Локо, дано останем четвърти

Играч на мача: Мартин Камбуров


Витоша Бистрица - Септември 0:0

Витоша отново остана без победа в Първа лига след второ поредно реми у дома, този път със Септември. Резултатът като че ли бе закономерен, а в края тимът от Бистрица имаше шансове да стигне и до успеха. Само че едно съдийско решение помрачи двубоя. В 41-ата минута Станислав Ставров отмени абсолютно редовен гол на Мартин Тошев заради несъществуваща засада.

Отзивите:

Костадин Ангелов: Бяхме по-добрият отбор

Митов: Играхме много слабо

Галев: Беше топло и стана хубав мач

Играч на мача: Валентин Галев


Какво още остава?

Два мача остават да бъдат изиграни от кръга. В понеделник от 17,30 часа Верея приема Ботев, а във вторник Дунав е домакин на Славия от същия начален час.

И двата двубоя можете да гледате по DIEMA SPORT, PLAY DIEMA XTRA и GONG PLAY.


Временно класиране:

1. Лудогорец  63   
2. ЦСКА  60     
3. Левски 50   
4. Берое 44       
5. Ботев Пловдив 36     
6. Верея 35
- - - - - - - - - - - -
7. Септември София 28
8. Локомотив Пловдив 28
9. Черно море 27   
10. Славия 26
11. Пирин Благоевград 26
12. Дунав 21
13. Етър Велико Търново 21
14. Витоша Бистрица 7