Още със старта на плейофите в Първа лига започнаха да валят изненадите в родния шампионат. Периодът след паузата за националните отбори винаги се е оказвал труден за някои отбори, този път обаче Лудогорец и Левски направиха крачката в страни, която забавя пътя им напред. И въпреки че последният мач от 27-ия кръг на първенството да не се е изиграл (Ботев Враца – Витоша – днес от 20.00 часа), нека си припомним какво се случи през изминалите три дни.

Лудогорец – Берое 0:0

Отборът на Лудогорец „стъпи накриво” още в първия си мач от плейофната фаза в Първа лига, завършвайки наравно – 0:0, у дома срещу Берое. Изключително представяне изнесе стража на старозагорци Душан Перниш, който направи всичко по силите си да съхрани точката за своите, която е първа от три кръга насам. Лудогорец пък не победи за пръв път от три поредни мача, като вече има 63 точки, с 3 повече от ЦСКА.

Играч на мача: Душан Перниш

Шефът на ДЮШ на Лудогорец: Няма съмнения, че ще победим ЦСКА за Купата и Първа лига

Лудогорец с претенции за дузпа срещу Берое

Стойчо Стоев: В плейофите лесно няма!

Томаш: Ако бяхме били, щяхте да кажете, че сме голяма работа

Бандата: Берое не е асансьор, можем да бием всеки в Топ 6

 

ЦСКА – Черно море 1:0

В същото време ЦСКА се възползва от равенството в Разград. Отборът, воден от Любослав Пенев, победи Черно море с 1:0 с попадение на Али Соу в 83-ата минута от дузпа. Наказателният удар беше отсъден за нарушение на Пламен Димов в наказателното поле срещу Рафаел Енрике.

По-интересното обаче е, че ЦСКА и Лудогорец ще се изправят един срещу друг в два последователни преки сблъсъка – за Купата на България и Първа лига.

Играч на мача: Рафаел Енрике

Кошмарно, играч загуби съзнание

Любо Пенев: Добре, че Черно море не поведе, готови сме за Лудогорец

Илиан Илиев: С този сричащия депутат беше ясно, че ще загубим

Енрике: Отиваме в Разград, за да победим

 

Левски - Ботев Пд 1:1

Отборите на Левски и Ботев Пд не успяха да се победят и завършиха 1:1 в очаквания с може би най-голям интерес мач от първия кръг на плейофите. Историческото в този случай е, че пловдивчани за първи път не губят като гост на този съперник от 21 мача насам.

"Сините" поведоха в 35-та минута от дузпа, която предизвика множество коментари, като гостите претендираха, че Филип Филипов е играл с рамо, а не с ръка в ситуацията. От 11-те метра обаче Давиде Мариани вкара 10-ия си гол за сезона и откри. Но радостта на домакините беше кратка, тъй като минути след почивката Кристиан Димитров, който беше искан от Левски през зимата, се разписа с далечен удар, препарирал Николай Михайлов.

Две минути след това Лъчезар Балтанов беше изгонен от състава на "жълто-черните" и това предопредели защитната им игра до края на мача, която се отплати с извоюването на точка, първа от 22 години насам на "Герена". 

Играч на мача: Кристиан Димитров

Киров: Бяхме равностойни до червения картон, Неделев бе запазен за Купата

Кристиан Димитров: Така е видял съдията, така е преценил

Адалберт Зафиров: Измислена дузпа и несъществуващ първи картон на Балтанов

Дерменджиев хока Мариани и не се бои за поста си

Балтанов: За мен това не е дузпа, резултатът е справедлив

Александър Тонев: Срамота!

 

Етър - Верея 3:0

Етър постигна класическа победа над Верея с 3:0 в първи мач от Група А на втората осмица в Първа лига, правейки чудесен подарък за 53-ия рожден ден на старши треньора си Красимир Балъков. Великотърновският тим демонстрира голямата си класа над клетия тим на Верея, който реши да се разделя с една дузина отбор по време на паузата за национални отбори и да гони спасението в родния футбол с юноши.

Головете в старопрестолния град започнаха да падат в 27-ата минута, когато Велко Батрович откри, а в 43-ата Даниел Младенов удвои аванса на Етър. Третият гол отново бе дело на Батрович, но той падна през второто полувреме – в 54-ата минута. „Болярите” направиха още една дузина пропуски, като само добрите изяви на Кристиян Кацарев предотврати тотално унижение за неговия тим.

Играч на мача: Велко Батрович

Рожденникът Балъков: Мачът с Локо Пд е двубоят на сезона

Асистентът на Вутов във Верея: Трупаме опит, пък каквото стане

 

Локомотив Пд - Дунав Русе 1:1

Дунав се пребори за реми 1:1 при гостуването си срещу Локомотив Пловдив в мач от група Б от втората осмица на Първа лига. Играчите на Людмил Киров се възползваха максимално от неголемия си брой чисти ситуации, за да вземат точка в помощ на собствената им кауза – осигуряване на минимум 3-ото място.

Локомотив Пд определено трябва да съжалява повече, че не успя задържи резултата 1:0 на почивката след попадението на Ален Ожболт. През второто полувреме друго попадение за домакините – дело на Стивън Езе – беше отменено заради засада, като ситуацията не беше кристално ясна. Резултатът всъщност не беше единствената лоша новина за пловдивчани, които в хода на мача загубиха титулярния си вратар Мартин Луков. Дунав също не се размина без жертви, като след почивката заради контузия играта напусна авторът на изравнителния гол Исмаил Иса.

Играч на мача: Исмаил Иса

Ожболт предупреди Етър: Ще бъдем силни във вторник

Людмил Киров: Искам да виждам играчите си да лудеят

Акрапович: Съдията ни попречи, не подценяваме никого

Исмаил Иса: За Дунав предстоят много по-важни мачове

 

Славия - Септември 0:0

Отборите на Славия и Септември София не успяха да се победят и завършиха при 0:0. В двубой от група "Б" на втората осмица на стадион "Славия" "белите" бяха тимът, който доминираше при притежанието на топката и създадените положения за гол, но в крайна сметка силните изяви на стража на Септември - Янко Георгиев, както и малко доза късмет, запазиха точката за гостите.

Играч на мача: Янко Георгиев

Загорчич: Загубихме две точки, много изпускахме

Христов: От 23-ма на терена, 22-ма се стараха, а един се престара

 

20.00 часа Ботев Враца - Витоша Бистрица /DIEMA SPORT, PLAY DIEMA XTRA, GONG.BG/