Витоша Бистрица приема Етър ВТ в среща от третия плейофен кръг на Първа лига. Бистричани са 3-ти в Група А на Втората осмица (28 т.), докато Етър е лидер с 44 пункта, 9 пред втория Ботев Враца.

Срещата е в понеделник, 15 април, от 20:00 часа, като нея ще можете да проследите пряко в сайта Gong.bg.

Мачът също можете да гледате по DIEMA SPORT и онлайн платформата DIEMAXTRA.

В последния кръг Витоша надделя с 2:0 на аусайдера Верея. В този мач 98-ото си попадение в Първа лигa отбеляза Емил Гъргоров. Това бе първо попадение за легендата с тима на "бистришките тигри".

След наказание в тима се завръща Тодор Гочев.

За Етър наказан Крум Стоянов. В състава обаче се завръща, след санкция, Иван Стоянов. Под въпрос за великотърновци остава Даниел Младенов.

"Болярите" картотекираха бившият играч на Локомотив Пловдив и Верея Дино Мартинович и той вече ще може да помага на тима на Красимир Балъков в мачовете, оставащи до края на сезона.

Друга новина от Етър е, че клубът преговаря с Аласана Мане за нов контракта - играч, харесван много от Балъков.

Интересни факти преди Витоша - Етър ВТ:

Витоша

- Петко Цанков е пред своя 50-и мач за бистричани в елита, но дебютът му в Първа лига бе за Черно море на 29 септември 2013 г. при домакинската победа с 2:1 над Пирин ГД, когато записа единствените си 4 игрови минути за варненци

- още 2 гола са необходими на Емил Гъргоров, за да стане 40-ият член на престижния Клуб „100” на най-добрите стрелци в историята на елита. Бадема дебютира в бившата А група точно преди 20 години – на 10 април 1999 г. на мача Шумен – Локо Сф (2:0)

- единственият гол от дузпа за бистричани през настоящия сезон падна при предишното домакинство срещу Етър – 1:1 на 3 март т.г., като точен от бялата точка бе Кристиян Кочилов

Етър

- Витоша продължава да е единственият тим от сегашния състав на Първа лига, срещу който болярите нямат нито една шампионатна загуба

- единствената дузпа, свирена срещу етърци през сезона бе точно при гостуване на Витоша. Преди кръга толкова са наказателните удари, свирени и срещу ЦСКА, а реферите не са посочвали бялата точка единствено срещу Лудогорец. През миналия сезон срещу болярите бяха отсъдени 5 дузпи

- за първи път през сезона е в серия от 3 поредни шампионатни двубоя, в които не допусна гол – 1:0 като гост на Славия, 3:0 над Верея у дома и 0:0 с Ботев Вр пак на „Ивайло”

Баланс

В Първа лига: 4 мача, 2 равенства, 2 победи за Етър, голова разлика 5-2 за Етър

Витоша като домакин: 2 мача, 2 равенства, голова разлика 2-2